Valdo Randpere sõnul on paratamatu, et salajasel hääletusel mõni hääl kaduma läheb. "Esiteks vaatamata sellele, et Eiki Nestor sai 40 häält ja viis jäi puudu, oli ta ikkagi kõige populaarsem kandidaat. Teine asi on see, et selliste salajastse hääletuste puhul on hääli alati jalutama läinud. Meil on ka avalikel hääletustel hääli kaduma läinud," rääkis ta.

"Minu arvates oli Eiki Nestor väga hea presidendikandidaat. Või on siiani, seda ma ei tea, Aga temast oleks saanud täitsa hea Eesti president, nii et minul polnud mingit põhjust mitte hääletada tema poolt," põhjendas Randpere.

Nõiajahti ta pidada ei soovita. "Ma ei julge võtta seda vastutust täiesti Reformierakonna peale. Hääletus oli salajane ja kui keegi nüüd tahtis meie kokkulepet või sõprust lõhkuda, siis neid inimesi võis olla mõlemalt poolt," pakkus Randpere välja.

"Ma ei tea kedagi, keda saaks hukka mõista. Vastumeelt ei ole Reformierakonnast avaldanud keegi," ütles ta. Kuid lisas, et selliseid inimesi on küll, kes põhimõtteliselt leiavad, et Eiki Nestor pole nende lemmik. "Samas kokkuleppe vastu keegi valjuhäälselt ei protesteerinud. Ma loodan väga, et Siim Kallasele tulevad homme vähemalt need 45 häält, kui mitte rohkem," sõnas ta.

Küsimuse peale, kas nüüd ei või ka sotsid oma hääli tagasi hoida ütles Randpere: "No kindlasti mingi kiusatus kättemaksuks on olemas. Aga ei saa nemad ega saa ka meie olla täiesti kindlad, kust need hääled kaduma läksid. Tegelikult Eesti presidendivalimiste süsteem tähendab seda, et kui kõik erakonnad jäävad toetama oma kandidaati, siis presidenti me ei saagi."

Seda, kas Siim Kallas kohtub enne teist valimisvooru veel sotsiaaldemokraatidega, ei julge Randpere lubada. "Aga mind üllatakas väga kui selliseid kontakte ei oleks temal või erakonna juhtidel. Ma eeldan, et jutuajamised toimuvad."