Trump ütles kampaaniaüritusel Mississippis, et tema oponent näeb „erineva nahavärviga inimesi ainult kui hääli, mitte kui inimesi, kes on väärt paremat tulevikku“, vahendab uudistekanal BBC.

Trump lisas, et Clinton ja Demokraatlik Partei on afroameerika kogukonda enda huvides ära kasutanud, märkides, et „vabariiklased ulatavad mustanahalistele käe ja tema võidu korral saaks erakonnast taas afroameerika valijate kodu“.

Trump kuulutas nimelt eelmisel nädalal, et on võimeline koguma valimisvõidu korral oma esimese ametiaja lõpuks 95 protsenti afroameeriklaste häältest.

Clinton ütles süüdistusi kommenteerides, et „Trump tegeleb vihkamise populariseerimisega“, süüdistades vabariiklasest kinnisvaramogulit „eelarvamustes, paranoilisuses“ ja grupeeringute nagu Ku Klux Klan ideede levitamises.

Trump ründas Clintonit kolmapäeval kampaaniaüritusel Mississippi osariigi pealinnas Jacksonis, kus temaga astus koos üles Suurbritannia Iseseisvuspartei (UKIP) endine esimees Nigel Farage.

Trump sõnas, et Ameerikas valitsev olukord on sarnane Ühendkuningriigiga enne euroreferendumit. „Britid hääletasid 23. juunil iseseisvuse poolt ja sama teeme meie,“ ütles Trump. „Nad hääletasid piirideta maailmasse uskuvate suurte korporatsioonide ja meediajuhtide võimu vastu. Nad hääletasid selle poolt, et võtta tagasi kontroll sisserände, majanduse ja valitsuse üle.“

Trumpi toetama tulnud Farage teatas, et ta ei tulnudki Trumpi toetama, sest ei taha sekkuda USA valimistesse samamoodi nagu president Barack Obama sekkus saareriigi referendumisse. „Aga teate, ma mõistan teid, mõistan,“ lisas Farage. „Ma ütlen nii palju, et kui ma oleksin Ameerika kodanik, siis ma ei hääletaks Hillary Clintoni poolt isegi siis, kui mulle selle eest makstaks.“

Arvamusküsitluste kohaselt jääb Trump vähemuste seas toetuselt Clintonile suurelt alla. Viimaste küsitluste järgi toetaks kinnisvaramogulit pelgalt kaheksa protsenti mustanahalistest, samal ajal kui endise välisministri toetus on afroameeriklaste seas pea 10 korda suurem.

Trump pöördus afroameerika kogukonna poole toetuse saamiseks eelmisel nädalal, kui küsis oma kampaaniaüritusel Michiganis mustanahalistelt „mida kuradit on teil kaotada, kui te proovite midagi teistsugust, nagu seda on Trump“.