Çavuşoğlu ütles pressikonverentsil, et Austriast on saanud rassismi ja islamivaenulikkuse kants, mis toetab kurdi terroriste. „Kahjuks on kadunud alus, mis võimaldaks meie kahepoolsetel suhetel ja koostööl normaalselt jätkuda,“ ütles Çavuşoğlu.

Türgi valitsus on Austria peale solvunud mitmel põhjusel. Austria poliitikud on korduvalt kritiseerinud Türgis 15. juuli riigipöördekatsele järgnenud puhastust ja riigi kantsler Christian Kern on kutsunud üles lõpetama EL-i liitumisläbirääkimised Türgiga.

Samuti on Viinis viimasel ajal toimunud mitmeid kurdide meeleavaldusi, mida Türgi sooviks ära keelata, väites, et nende korraldaja on terroristlik Töölispartei (PKK). „Me ei saa jääda tegevusetuks, nähes terrorismi toetavat suhtumist, " ütles Çavuşoğlu.

Hiljuti ärritas Türgit ka Viini lennujaama uudistetablool jooksnud uudis, mille kohaselt Türgis on lubatud seks alla 15-aastastega. Türgi arvates pole õige karistusseadustiku pedofiiliaparagrahvi vastavat muudatust niimoodi tõlgendada ja riik nõudis Austria saatkonnalt uudisnupu kohta ametlikult aru.