Kohtumine Trumpi ja luureametnike vahel kestis umbes kaks tundi, vahendab ABC News.

Trumpiga koos käisid briifingul USA föderaalse juurdlusbüroo (FBI) peakorteris New Jersey osariigi kuberner Chris Christie ja erukindral Michael Flynn. Presidendikandidaadil on õigus tuua julgeolekualasele briifingule kaasa kaks inimest ning nende inimeste taustu kontrollitakse, kui seda pole enne tehtud.

Intervjuus Fox Newsile küsiti Trumpi käest, kas ta usaldab USA luuret.

„Mitte väga nende inimeste poolt, kes on seda meie riigi jaoks teinud. Vaadake, mis on viimase kümne aasta jooksul juhtunud. See on olnud katastroofiline,“ vastas Trump Fox Newsile. „Ma ei kasutaks osa inimestest, kes on nagu teie standardid, lihtsalt kasutate neid, kasutate neid, kasutate neid. Väga lihtne on neid kasutada. Aga mina ei kasutaks neid, sest nad on teinud selliseid halbu otsuseid.“

Trump korraldas kolmapäeval ka rahvusliku julgeoleku alase ümarlaua, kus osalesid näiteks senaator Jeff Sessions ja New Yorgi endine linnapea Rudy Giuliani. Samuti osalesid Trumpi kampaaniajuht Paul Manafort ning värskelt nimetatud kampaaniamänedžer Kellyanne Conway ja kampaania tegevjuht Steve Bannon.