Laupäeval kella 19 ajal sai häirekeskus väljakutse Tallinnas E. Vilde teele, kus meedikud elustasid kaht meest. Kiirabil õnnestus neist üks, 39-aastane mees, elule turgutada. 34-aastast meest ei õnnestunud kahjuks päästa. Kiirabi esialgsel hinnangul võis surma põhjustada narkootilise aine üledoos.

Kiirabi kutsus Aet, kes jalutas samal ajal Mustamäel Kaja bussipeatuse juures koeraga. „Nägin, et murul lamasid kaks kuskil 25-30 aastast meest. Üks ahmis õhku ja teise jaoks olin ma juba hiljaks jäänud,“ kirjeldas ta.

Kuigi mehed lamasid avalikus kohas, ei teinud bussilt tulijad neist välja. „Inimesi kõndis tohutult mööda. Samal ajal oli lähedal asuvas kultuurimajas veel üritus ka, aga mitte keegi ei teinud välja,“ ütles Aet.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre sõnul on narkootikumide üledoosi tagajärjel üle Eesti tänavu seitsme kuuga surnud 44 inimest, mida on 15 inimest vähem kui mullu samal ajal. „Olgugi, et see arv on veidi langenud, on iga narkosurma tõttu kaotatud ühiskonnaliige liiast," ütles ta.

Tambre lisas, et 27. juulil lisati keelatud ainete nimekirja Aasias toodetav uus sünteetiline heroiin ehk furanüülfentanüül. Selle sünteetilise aine kasutamine põhjustas Tallinnas viimastel kuudel hooti ööpäevas viis kuni kümme üledoosi. Enamiku neist uimastisõltlastest tõid kiirabitöötajad küll elule tagasi, kuid hetkel teadaolevalt osutusid kahel juhul selle toote manustamise tagajärjed surmavaks.

„Tallinnas ja Harjumaal peame aastas kinni umbes 365 narkokuritegudes kahtlustatavat, mis tähendab, et piltlikult iga päev kõrvaldame tänavalt ühe müüja. Kuni on ostjaid, seni leidub müüjaid, kes sõltlaste arvelt kuritegelikku kasu püüavad lõigata,“ ütles Tambre.

Jaga
Kommentaarid