Neljapäeval jätkasid Süüria valitsuväed ja Hizbollah´ võitlejad rünnakut hiljuti mässuliste poolt hõivatud aladele Aleppo lõunapoolses Ramouseh´ linnaosas. Ülemine video on filmitud väidetavalt teisipäeval valitsuvägede poolt.

Mässuliste ja inimõiguslaste teatel rünnati kolmapäeval kaht linnaosa gaasipommidega. Aleppos asuva Al-Qudsi haigla direktor Hamza Khatib ütles kolmapäeval Reutersile, et haigla registreeris neli gaasimürgitusse surnut ning 55 gaasimürgituse saanud inimest.

Neljapäeval ilmus ingliskeelses meedias linnas tegutsevate arstide avalik kiri USA presidendile Barack Obamale, kus paluti kaitsta Aleppo haiglaid jätkuva pommitamise eest. Arstide sõnul kaob neil praeguse olukorra jätkudes kuu aja jooksul igasugune võimalus linnas esmaabi osutada. Kirjale on alla kirjutanud 15 inimest ehk linna allesjäänud arstidest umbes pooled. Guardiani väitel ei soovinud ülejäänud arstid pöördumist allkirjastada, kuna ei näe Lääne poole pöördumisel mõtet.

„Eelmisel kuul toimus Süürias meditsiinirajatiste vastu 42 rünnakut,“ öeldakse kirjas. „15 neist tabasid haiglaid, kus me töötame. Praegu rünnatakse meditsiinirajatisti kord iga 17 tunni tagant. […] Mõnikord tuuakse erakorralise meditsiini osakonda nii raskelt vigastatud lapsi, et me peame eelistama neid, kellel on suuremad võimalused ellu jääda või pole meil nende aitamiseks vahendeid. Kaks nädalat tagasi lämbus neli vastsündinud imikut, kui plahvatus lõikas läbi nende inkubaatorite hapnikuvarustuse. […] Me ei vaja pisaraid, kaastunnet ega isegi palveid – me vajame ida-Alepposse ala, mida ei pommitataks ja rahvusvahelisi meetmeid, et Aleppot enam ei piirataks.“

Venemaa teatas kolmapäeval, et Aleppos kehtestatakse edaspidi iga päev kolmetunnine vaherahu, et abisaadetised saaksid linna pääseda. ÜRO peasekretäri asetäitja lubas ettepanekut kaaluda, kuid nimetas pakkumist ebapiisavaks, öeldes, et abi kohaletoimetamiseks oleks vaja vähemalt 48-tunnist vaherahu. Esimene paus võitluses oleks pidanud toimuma neljapäeva hommikul, ent uudisteagentuuride teatel tulevahetus jätkus.

Samuti teatas Venemaa kolmapäeval, et alates pühapäevast on linnas tapetud 1000 mässuliste võitlejat.