Raskelt relvastatud valvurite saatel kohtus ta lisaks õele väikseid lapsi kogu maailmast, noorimad olid vaid viieaastased, teatas CNN Ilta-Sanomate vahendusel.

Kui Nora oma kodust Lõuna-Prantsusmaalt Avignonist kaks aastat tagasi kadus, ei olnud perel aimugi, kuhu ta võis minna.

Vend alustas õe lootusetuid otsinguid: kõigepealt läks ta naabrite juurde, aga need polnud tüdrukust midagi kuulnud. Siis läks Fouad raudteejaama, kuid õde polnud ka seal. Fouad otsis Norat kesklinnast ja ka seal teda polnud.

„Helistasin haiglasse ja nad ei teadnud midagi. Läksin politseijaoskonda, aga asjata,“ rääkis Fouad.

Äkki võttis õde vennaga Facebookis ühendust ja küsis, kuidas tal läheb.

„Ütlesin, et mis mõttes. Mul ei lähe hästi! Kuidas sul läheb?“ jutustas Fouad.

Õde rääkis, et on „tänu jumalale“ Süürias ja kavatseb lõpuks hakata süürlasi aitama.

„Me olime šokis. Õde rääkis, nagu oleks taevas, nagu oleks saavutanud oma eesmärgi. Lõpuks uskus ta, et tal on maa peal oma ülesanne. Ema minestas,“ rääkis Fouad.

Peagi mõistis vend, et tüdruku oli Süüriasse meelitanud kurikuulus Prantsuse „superdžihadist“ Omar Omsen. 41-aastane Omsen sündis Senegalis, kuid veetis lapsepõlve Nice’is, millest on CNN-i teatel saanud üks džihadistide peamisi värbamiskeskusi Prantsusmaal.

Fouad otsustas Süüriasse sõita ja õe Islamiriigi käest päästa.

Süürias üritas autojuht juba teel õe juurde Fouadi Islamiriigi võitlejaks värvata. Radikaliseerimiskatsed jätkusid laagrisse jõudes. Fouad kuulas Omseni džihadistlikku jutlust.

„Tundsin, kuidas ta püüdis mind manipuleerida. See oli liiga hea, et olla tõsi,“ ütles Fouad.

Lõpuks pääses Fouad ka õega kohtuma tuppa, kus teda hoiti pideva kaamera valve all.

„Me ei lõpetanud teineteise kallistamist. Ütlesin talle, et lähme koju. Ta ütles, et ei saa, ei saa ja tagus pead vastu toa seina. Siis mõistsin, et valvekaamera jälgis meid ja sain aru… Ta tahtis tagasi tulla, aga Omar ei lasknud tal minna,“ rääkis Fouad.

Omsen väitis, et tänu temale ei olnud tüdrukut võitlejatele naiseks antud ning et ta kohtleb tüdrukut, nagu ta oleks tema oma laps. Fouad filmis reisi Süüriasse varjatud kaameraga. Ta veetis mitmeid päevi Omseni järgijate keskel ja üllatus, et tema 15-aastane õde ei olnud laagris noorim.

„Seal oli üle 50 alaealise. Seal oli 5-, 6-, 7-, 8-, 10-aastaseid lapsi, igas vanuses. Nad olid pärit kogu maailmast,“ ütles Fouad.

Oma õde nägi Fouad vaid kaks korda. Viimasel korral andis ta õele 200 eurot, et tüdruk saaks perega ühendust pidada, kuid see võeti talt ära. Laagris kahtlustati, et Fouad üritab õde röövida, nii et relvastatud mees järgnes talle kõikjale.

Fouadil kästi Prantsusmaale naasta ja lõpuks sai ta aru, et tal pole muud võimalust, kui tagasi minna.