Donetski rahvavabariigi esindaja Deniss Pušilin ütles Vene ajalehele Izvestija, et kui Ukraina võimud ei täida Minski kokkulepete vähemalt kolme esimest punkti, naastakse sõjategevuse juurde Kiievi süül.

„Olukord teravneb iga päevaga. Mingeid nihkeid pärast järjekordseid läbirääkimisi poliitilise reguleerimise üle ei ole . Olukord on endiselt pinev, igal hetkel võib see plahvatada ja kasvada täiemõõdulisteks sõjalisteks kokkupõrgeteks. Ukraina ei täida oma kohustusi ei sõjalises ega poliitilises sfääris. Seda ei näe mitte ainult meie, seda näevad meie kodanikud, kes andsid oma allkirjad ÜRO julgeolekunõukogule saadetavale petitsioonile kokkulepete täitmata jätmise kohta Kiievi poolt. Selliseid inimesi on Donetski rahvavabariigis üle 320 000,“ ütles Pušilin. „Viimase 5-6 päeva jooksul on olukord maksimaalselt teravnenud. Ja kui Ukraina ei järgi Minsk-2 kas või kolme esimest punkti, naasevad Donbassi väga varsti avalikud lahingkokkupõrked.“

Minski kokkulepete kolm esimest punkti on järgmised:

1. Viivitamatu ja kõikehõlmav relvarahu Ukraina Donetski ja Luganski oblasti teatud rajoonides ja sellest range kinnipidamine.

2. Mõlema poole kogu raskerelvastuse tagasitõmbamine võrdsele kaugusele eesmärgiga luua julgeolekutsoonid laiusega vähemalt 50 kilomeetrit teineteisest.

3. Relvarahu režiimi ja raskerelvastuse tagasitõmbamise efektiivse vaatlemise ja kehtimise kinnitamise võimaldamine OSCE-le alates tagasitõmbamise esimesest päevast.

Donetski rahvavabariigi rahvanõukogu liige Miroslav Rudenko ütles Izvestijale, et Donetski ja Luganski rahvavabariikidel piisab jõudu väärikaks vastuseks, kui Ukraina taas sõjategevust alustab.

„Ukraina täiemõõdulise agressiooni korral piisab kahel vabariigil jõudu väärikaks vastuseks. Meil pole keegi keelanud end kaitsta. Kiievi sõjategevus kohtab vastupanu,“ kuulutas Rudenko.