Piim võeti vahi alla prokuratuuri taotluse alusel toimunud kohtuistungil.

Esialgsetel andmetel kaotas 27-aastane mees tanklast välja sõites ja parempööret sooritades oma sõiduauto BMW üle kontrolli ning libises auto tagaosaga vastassuunavööndisse. Narvast Tallinna suunas liikunud liinibussi roolis olnud 40-aastasel naisel ei õnnestunud paraku kokkupõrget vältida.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid BMW-s kaasreisijatena viibinud 20-aastane naine ja 21-aastane mees. Sündmuskohalt toimetati haiglasse 27-aastane BMW roolis olnud mees ja kaasreisijana autos viibinud 21-aastane naine. Järgmise päeva varahommikul suri sündmuskohalt raskete kehavigastustega haiglasse toimetatud 21-aastane naine, kes oli sõiduautos kaasreisija.

Liinibussis reisijana olnud 52-aastane naine sai kergemaid vigastusi ja kiirabi andis talle kohapeal esmaabi.

Juhtumi täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist, kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm. Karistusseadustik võimaldab kohtul isikut süüdimõistmisel karistada kolme- kuni kaheteistaastase vangistusega.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja Taltsi sõnul oli isik varasemalt korduvalt nii kriminaal kui ka väärteo korras karistatud, viimati karistati isikut väärteokorras selle aasta juulikuus mootorsõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest, millega tekitati liiklusoht. "Sellest võib järeldada, et isikule on omane liiklusohtlik käitumine, " lisas Maarja Talts.

Sündmuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus, mida viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.