Õhuturbejõud, mis kaitsevad alliansi õhuruumi 24 tundi päevas ja seitse päeva nädalas, kasutasid õhuväejuhatuse teatel võimalust harjutada koostööd ja vaheltlõikeprotseduure teise suuruse ja võimekusega lennukiga. Osana õppusest POLAR ROAR tegid B-52 Stratofortress Louisiana osariigi Barksdale’i õhujõudude baasis asuvast 2. pommitajate tiivast, B-52-d Põhja-Dakota osariigi Minot’ õhujõudude baasis paiknevast 5. pommitajate tiivast ning B-2 Spiritid Missouri osariigi Whitemani õhujõudude baasis paiknevast 509. pommitajate tiivast üheaegsed peatusteta lennud USA-st Põhja- ja Läänemerele, ümber põhjapooluse ja üle Alaska ning üle Vaikse ookeani Aleuudi saartele.

NATO liitlasvägede õhuväejuhatus (AIRCOM) kasutas oma Saksamaal Uedemis asuva ühendatud õhuoperatsioonide keskuse kaudu oma süsteeme ja riikide hävitajaid, et harjutada rahuaegset kollektiivkaitset. Liitlasriikide ja partneri lennukid tõusid õhku, et harjutada vaheltlõikeprotseduure õppuse kindlaks määratud punktides.

„AIRCOM tervitas seda võimalust harjutada koos USA lennukitega selleks õppuseks simuleeritud vaheltlõikestsenaariumi järgi,“ ütles AIRCOM-i operatsioonidealase staabiülema asetäitja, brigaadikindral Kevin Huyck.