Ida-Virumaal toimunud traagilise avarii sündmuskohta on inimesed toonud suure hulga lilli, küünlaid ja ühe suure pildi. Samuti võis seal täna märgata ka BMW märki ning sama automargi logoga võtmehoidjat, samuti šokolaadi ja ühte nokamütsi.

Laupäeva õhtul toimus Tallinna-Narva maantee 125. kilomeetril liiklusõnnetus, kus põrkusid kokku sõiduauto BMW ja Narvast Tallinnasse sõitev liinibuss. Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid BMW-s kaasreisijatena viibinud 20-aastane naine ja 21-aastane mees. Sündmuskohalt toimetati haiglasse BMW roolis olnud mees ja kaasreisijana autos viibinud 21-aastane naine, kes suri haiglas.

Esialgsetel andmetel kaotas 27-aastane mees tanklast välja sõites oma sõiduauto BMW üle kontrolli ning libises auto tagaosaga vastassuunavööndisse liinibussi ette.

Ida prefektuuri operatiivjuht Andres Jaggo sõnul on vara öelda, mis traagilise õnnetuse põhjustas „Praegustel andmetel on meil alust arvata, et BMW juht ei arvestanud oma sõidukogemustega ning kaotas vihmast tingitud libedal teelõigul järsult pöörates juhitavuse,“ sõnas ta.

Juhtumi kohta on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest, kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm.

Sündmuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus, mida viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.