Franck jäi videole, kui ajas 14. juulil Nice’i Promenade des Anglais’l motorolleriga taga veokit juhtinud Mohamed Lahouaiej Bouhleli, vahendab The Local.

Franck oli üks kahest tavakodanikust, kes püüdsid 84 inimelu nõudnud tapatööd peatada.

Oma esimeses intervjuus ajalehele Nice-Matin ütles Franck, et oli valmis surema, et veresauna peatada.

„Me kuulsime karjeid ja mu naine ütles mulle: „Oota, miski on valesti.“ Veok sõitis minust kõnniteel mööda,“ rääkis Franck, kes töötab Nice’i lennujaamas. „Vaimusilmas nägin ma pilte igal pool lendavatest surnukehadest. Ma sain kohe aru, mis toimub.“

Franck ei kõhelnud tegutsemast kartes oma poja pärast, kes oli lähedalasuval Place Massénal. Ta jättis naise maha ja kihutas rolleriga minema.

„Et veokile järele jõuda, pidin ma inimeste vahel slaalomit sõitma, nii elavate kui surnute vahel. Ma olin otsustanud lõpuni minna, teha mida iganes vaja on. Ma tahtsin ta iga hinna eest peatada,“ ütles Franck. „Kui ma jõudsin kabiini kõrvale, küsisin ma endalt küsimuse: „Mida sa kavatsed oma väikese rolleriga teha?“ Niisiis ma lihtsalt viskasin selle veoki vastu.“

Seejärel jätkas Franck veoki järel jooksmist, kuni taas kabiini kõrvale jõudis. Ta ronis üles kabiini ukse külge ja hakkas juhti peksma.

„Ma lõin ja lõin ja lõin teda üha uuesti kogu oma jõuga. Ma pidin kasutama vasakut kätt, kuigi ma olen paremakäeline,“ rääkis Franck. „Ma lõin teda näkku, aga ta ei öelnud midagi, ta ei võpatanud. Tal oli relv käes ja ta sihtis sellega mulle näkku. Ta vajutas päästikule, aga see ei töötanud. Ma olin valmis surema.“

Lõpuks sai Franck relvaga löögi vastu pead ja kukkus veokilt teele.

Pärast rünnakut valitses „rollerikangelase“ ümber salapära ning paljud arvasid, et ta sai kaoses surma. Siiski oli ta üks õnnelikke, kes ellu jäid, kuigi murdis ribi ja sai sinikaid.

Teine kangelane oli 31-aastane Prantsuse kraanajuht Alexander, kes püüdis samuti Bouhleli peatada, ronides veoki kabiini uksele. Ta hüppas maha, kui Bouhlel talle relvaga näkku sihtis.