"Olles konsulteerinud kolleegidega ja nähes olukorda parlamendis, jõudsin järeldusele, et see inimene ei saa olla mina," ütles Johnson neljapäeval partei tulevasest juhist rääkides. "Minu roll on toetada konservatiivide juhtkonda igal võimalikul viisil ja tagada, et me täidame referendumil väljendatud valijate soovi."

Kolmapäeval teatas kandideerimisest konservatiivide esimeheks töö- ja pensioniminister Stephen Crabb, kes toetas varem euroliitu jäämist. Samuti teatas kandideerimisest endine kaitseminister ja euroskeptik Liam Fox. Neljapäeval tegi samasuguse avalduse euroskeptiline siseminister Theresa May.

"Musta hobusena" teatas neljapäeval kandideerimisest ka justiitsminister Michael Gove, kes oli koos Johnsoniga euroskeptikute peamiseid eeskõnelejaid. Seni kinnitas Gove, et ei taha peaministriks saada ja seetõttu eeldati, et ta toetab Johnsoni kandidatuuri. "Boris ei suuda eesseisva ülesande täitmisel juhirolli täita ega selleks vajalikku meeskonda kokku panna," ütles Gove neljapäeval.

Samuti teatas neljapäeval kandideerimisest energeetikaminister ja euroskeptikute kampaania aktivist Andrea Leadsom.