Vägivaldse roolijoodikuga tuli lõpuks tegeleda esimesena sündmuskohale jõudnud politseinikele lisaks veel viiel patrullil, kelle seas oli ka välijuht ja kiirreageerijad.

Sündmuse pealtnägija sõnul oli ta rõdul, kui maja eest möödus avariiline Volkswagen Golf. Sõiduautole järgnes eravärvides politseiauto, millel pandi vilkurid tööle ning anti Volkswagenile peatumismärguanne.

"Juht tuli autost välja, algas omavaheline sõnelus ja järsku läks löömaks. Politseinikud kasutasid mehe rahustamiseks nuia, kuid sellest polnud kasu," rääkis sündmust jälginud mees Delfile.

"Üks politseinik sai korduvalt löögi näkku ning tal oli pea lõhki ja silm kinni paistetanud," kirjeldas mees.

Pealtnägija kinnitusel kulus kolmveerand tundi, enne kui abivägi kohale jõudis. "Vahejuhtum kestis vähemalt 45 minutit, kuni saabusid neli kuni viis autot, misjärel härra taltus ja autosse istus."

Politsei: juhtum saadi 15 minutiga kontrolli alla

"Mees hakkas politseile vastu kell 22.02 ning kella 22.16-ks oli olukord rahunenud. Kell 22.37 toimetati juht täpse joobe välja selgitamiseks haiglasse," täpsustas politsei pressiesindaja Seiko Kuik Delfile antud kommentaaris.

Lisaks algul mehe kinni pidanud politseinikele käis sündmuskohal veel viis patrulli, nende seas oli ka Lääne-Harju välijuht ja üks kiirreageerijate patrull. Politseinikel tuli kohale jääda ka pärast mehe minematoimetamist, sest ära oli vaja viia ka roolijoodiku sõiduk ning osa patrulle pidi sündmuskohal käima sel põhjusel.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul kontrollisid politseinikud eile enne kella kümmet õhtul Paldiskis Pakri tänaval sõidukit, mille juht käitus kahtlaselt.

"Oli alust kahtlustada, et ta võis olla joobes. Sõiduk peatati ja selgus, et autot juhtinud 35-aastane mees oligi alkoholi tarvitanud. Turvakontrolli käigus ründas autojuht kahte politseinikku. Rünnakus said kannatada mõlemad politseinikud, üks viidi PERH-i kontrolli. Politseinike vigastused ei olnud eluohtlikud," kinnitas Kuik.

Mees peeti kohapeal kinni ning juhtunu täpsemate asjaolude selgitamiseks alustati mehe suhtes kriminaalasi karistusseadustiku paragrahvi 274 järgi.

Politsei oli lähisuhtevägivalla väljakutset kontrollimas

Põhja prefektuuri operatiivjuht Ivo Utsar lisas, et politseinikud, keda rünnati, läksid Paldiskis tühistatud lähisuhtevägivalla väljakutset kontrollima. "Kuigi peretülist teatanud inimene helistas häirekeskusesse ja ütles, et korrakaitsjate abi pole tarvis, suundusid nad siiski olukorda üle vaatama," rääkis Utsar, miks politseinikud piirkonnas olid.

"Enne kui politseinikud jõudsid teataja juurde, märkasid nad autot, mille manöövrid tekitasid juhi kainuses kahtlusi ning nad otsustasid sõiduki täpsemaks üle vaatamiseks peatada. Kui politseinikud asusid meest kontrollima, ründas ta neid," kirjeldas operatiivjuht juhtunut.

Utsari sõnul on vägagi tõenäoline, et eile liiklusest kõrvaldatud mees oleks varem või hiljem kas enda või kellegi ema, isa või lapse haiglasse sõitnud. "Politseinike sekkumine aitas ära hoida liiklusõnnetuse, mille purjus roolikeeraja oleks võinud põhjustada. Me ei saa lubada olukordi, kus inimesi kaitsvaid politseinikke rünnatakse."

Utsar lisas, et iga väljakutse on ohtlik, sest kunagi ei tea, millega see päädib. "Politseinike töö on inimesi aidata ning nad ei tea kunagi ette, milliseks sündmus võib kujuneda."

Operatiivjuht tõdes, et rünnaku taga on taaskord alkohol. "Enamus inimesi oskab pidutseda, kuid paraku leidub neid, kes käituvad joobununa ohtlikult ja ettearvamatult."