Päästeameti pressisindaja sõnas, et loom päästeti aia vahelt välja ja viidi linnast tagasi metsikusse loodusesse. "Temaga on kõik kõige paremas korras," kinnitas ta.

Toimuvat nägi pealt ka fotograaf Reet Sau. "Siiamaani tuleb kananahk ihule, kui sellest mõtlen," sõnas ta Delfile kitse õnnetust kirjeldades ja lisas, et veetis päästeoperatsiooni dokumenteerides ligi kaks tundi.

Sau kuulis hommikul läbi avatud akna, justkui kaks koera kisuksid omavahel. "Edasi kuulates tundus, et seal on ainult üks koer ja seegi suures-suures hädas. Kuna olin aknast eemal, ei saanud hästi aru, mis täpselt lahti on, aga see koera hääl muutus järjest vähem koeralikuks. Korraga olin täiesti "ärkvel", vaatasin aknast välja ja sain šoki. Metskits oli pargiaia vahel kinni," kirjeldas Sau oma hommikut oma blogis.

"Soku rabelemist, et välja pääseda, oli täiesti kohutav vaadata, ja tema karjed käisid lihast ja luust läbi. Mul endal oli nii valus, justkui oleksin ise seal kinni," lisas Sau, kelle sõnul tuli panid kohale saabunud päästjad loomale lina peale, et ta ei näeks liiga palju ning see rahustas looma mõnevõrra maha. Seejärel tuli oodata veterinaari, kes tegi kitsele uinutava süsti. "Kui loom oli uimane, kangutati aed kõveraks ja võeti ta välja. Natuke oli kuulda arutelu, et kuhu ja kust. Ka ise mõtlesin, et kust ta sinna sai, Tööstuse tänavale. Kas Tabasalu poolt või Paljassaarest? Lõpuks tuli ka teine päästeauto ja metskits tõsteti kärule ning viidi minema. Ma loodan väga, et ta taastub, kuigi see ei ole ilmselt kerge."

Kitse päästja jäi ka koos päästetavaga pildile, mis sotsiaalmeedias jõudsalt meeldimisi ja jagamisi teenib.