Uurijatel on andmeid, et kinnipeetud mehed võivad kuuluda lõunanaabrite kuritegelikku gruppi, mille liikmed elatuvad vargustest. Võimalik, et just nende meeste käe läbi on aastate jooksul Harjumaa Porschede omanikud jäänud ilma peaasjalikult sõiduki tuledest, teatas Põhja prefektuur Facebookis.

Neljapäeva öösel sattusid turvatöötajad peale kahele noormehele, kes olid tunginud ühe autoesinduse territooriumile ning üritasid varastada seal seisnud kahelt sõiduautolt esitulesid. Turvatöötajad sekkusid ning mehed põgenesid tühjade kätega.

Juhtunust teavitati pealinnas töötavaid patrulle, kes asusid autoga põgenenud mehi otsima. Sündmusele reageeris ka kodus viibinud Põhja prefektuuri abipolitseinik Urmas, kes märkas Pärnu- Ikla maanteel antud kirjeldusele vastanud sõidukit. Ta andis info edasi politsei juhtimiskeskusele, mille tulemusel pidasid politseinikud vastu hommikut varguse katses kahtlustatavad lätlased kinni.

Urmase pühendunud töö ja ettevõtlikkus tõestab järjekordselt seda, et vabatahtlikke panus politsei igapäevatöösse on asendamatu, ütles politsei.