EgyptAiri Airbus A320 oli 66 inimesega pardal teel Pariisist Kairosse, kui kadus ööl vastu neljapäeva radariekraanidelt, vahendab BBC News.

Egiptuse riikliku õhunavigatsiooniteenuste pakkuja juht Ehab Azmy ütles agentuurile Associated Press, et lennuk lendas enne radari vaateväljast kadumist normaalsel kõrgusel 11 280 meetrit.

„See fakt vähendab selle väärtust, mida kreeklased ütlevad selle kohta, et lennuk kaotas äkki kõrgust, enne kui radarilt kadus,“ ütles Azmy.

Kreeka ja Egiptuse andmete lahknevuse põhjus on ebaselge.

Kreeka kaitseminister Panos Kammenos ütles varem, et radar näitas, et Airbus A320 tegi enne merre kukkumist kaks järsku pööret ja laskus enam kui 7620 meetrit.

Azmy lisas, et lennukiga polnud mingeid probleeme, kui ta Egiptuse õhuruumi sisenes, kui seda jälgiti ligi minut või kaks, enne kui ta kadus.

Kreeka lennundusametnike sõnul rääkisid lennujuhid piloodiga, kui lennuk sisenes Kreeka õhuruumi, ja kõik tundus normaalne.

Kreeka lennujuhid püüdsid lennukiga ühendust võtta uuesti kell 2.27 Kairo aja järgi, kui lennuk pidi sisenema Egiptuse õhuruumi, kuid vaatamata korduvatele kutsungitele neile ei vastatud.

Azmy eitas ka väiteid, et lennuki piloot oli Egiptuse lennujuhtidega kontaktis.