Mehe surmast Damaskuse lähedal teatati reede lõunal ja algselt süüdistati selles Iisraeli, Hezbollahi peamist vaenlast, vahendab BBC News.

Badreddine on korraldanud sõjaväeoperatsioone Süürias juba 2011. aastast. Tuhanded Hizbollahi sõdurid toetavad president Bashar al-Assadit. Enamik mässulisorganisatsioone, nende seas Islamiriik ja al-Nusra, võitleb aga al-Assadi vastu.

„Uurimine on näidanud, et plahvatuse, mis tabas üht meie baasi Damaskuse rahvusvahelise lennujaama lähistel ja päädis komandöri märtrisurmaga, korraldajaks oli üks džihadistlik organisatsioon,“ märkis Hizbollah.

Alates 2015. aasta jaanuarist on Hizbollah kaotanud vähemalt neli väljapaistvat tegelast. Samuti on kas Süüria mässuliste vastu võideldes või Iisraeli rünnakutes hukkunud mitmeid kõrgeid Iraani ohvitsere.

1983. aastal mõisteti Badreddine Kuveidis surma osaluse eest sealsetes pommirünnakutes, mis nõudsid kümnete inimeste elu. Ta põgenes Kuveidi vanglast pärast seda, kui Saddam Husseini juhitud Iraak 1990. aastal Kuveiti tungis.