Suurbritannia peaminister David Cameron ütles esmaspäeval, et Suurbritannial on Euroopa Liidus ohutum, mille peale süüdistas endine Londoni linnapea Boris Johnson Cameroni väitmises, et kui britid hääletavad 23. juuni referendumil Euroopa Liidust lahkumise poolt, pääseb valla kolmas maailmasõda, vahendab Reuters.

NATO viis endist peasekretäri, Peter Carrington, Javier Solana, George Robertson, Jaap de Hoop Scheffer ja Anders Fogh Rasmussen kirjutavad oma kirjas, et Euroopa Liidu sanktsioonide kehtestamine Venemaale ja Iraanile, mida juhtis Suurbritannia, näitas Euroopa Liidu tähtsust.

„Brexit viiks kahtlemata Briti mõju kadumiseni, õõnestaks NATO-t ja aitaks lääne vaenlasi just siis, kui me peame seisma õlg õla kõrval kogu Euro-Atlandi kogukonnas ühiste ohtude vastu,“ kirjutavad peasekretärid ajalehes Daily Telegraph avaldatud kirjas.

Teises kirjas ajalehele The Times hoiatavad 13 USA välisministrit ja kaitseministrit ning riigikaitse ja rahvusliku julgeoleku nõunikku kõigist USA administratsioonidest Barack Obama omast kuni Jimmy Carteri omani, et Suurbritannia ülemaailmne positsioon kannatab, kui ta Euroopa Liidust lahkub.

„Meile teeb muret, et kui Ühendkuningriik peaks valima Euroopa Liidust lahkumise, kahaneks Ühendkuningriigi koht ja mõju maailmas ja Euroopa nõrgeneks ohtlikult,“ öeldakse kirjas.