Komojedovi sõnul ei ole ameeriklastel mõtet intsidendi üle kisa tõsta, kuna kõik sai alguse sellest, kui väljalülitatud transponderiga RC-135 lendas Vene õhupiiri lähedale. Tema sõnul on süüdistamine seetõttu „solvav“.

Mehe sõnul käitus Vene hävituslennuk Su-27 sellises olukorras väga õigesti, kui korraldas USA luurelennuki kohal nn ülerullumise manöövri. Komojedovi hinnangul ei see manööver midagi ohtlikku.

„See ei ole pikeerimine ja rünnaku imiteerimine, seega kõik on korras,“ märkis täna riigiduuma kaitsekomitee esimees Ria Novosti vahendusel. „USA lennu näol oli aga tegu provokatsiooniga,“ leidis ta.

„Meie õhujõududel on kohustus tuvastada piiri lähedale lendavad õhusõidukid. Seega on ameeriklastel kaks võimalust: kas mitte lennata meie piiride lähedale või lülitada sisse transponder, et lennuk oleks tuvastatav automaatselt.“

CNN teatas reede õhtul, et Vene hävitaja tegi USA luurelennuki kohal rahvusvahelises õhuruumis agressiivseid ja ohtlikke manöövreid, möödudes sellest ühel hetkel kõigest kaheksa meetri kauguselt.

Ameeriklaste väitel oli transponder aga sisse lülitatud ja Komojedovi väidetel ei ole tõepõhja all.