Farina sõnul ei ole kahtlustki, et teisipäeval toimunud intsident, mille käigus Vene ründelennukid Su-24 lendasid korduvalt väga lähedalt ja madalalt mööda USA sõjalaevast USS Donald Cook, oli agressiivne provokatsioon. Kindral nentis ajakirjanikele Lätis, et sarnaseid intsidente on Läänemere kohal viimastel aastatel aset leidnud korduvalt, vahendab Läti Delfi.

Sarnane intsident toimus ka neljapäeval, mil Vene hävituslennuk Su-27 lähenes USA õhujõudude lennukile rahvusvahelises õhuruumis „ohtlikul ja ebaprofessionaalsel moel“. USA lennuk tegi rutiinset lendu.

„NATO ja Venemaa vastasseis tuleb lahendada dialoogi teel,“ rõhutas Brunssumi ühendväejuhatuse uus juht. „Me ei kavatse olukorda eskaleerida ega tohikski seda teha.“

Farina sõnul peab allianss suutma Venemaale selgeks teha, et NATO ainus eesmärk on tagada julgeolek ja kaitsta oma territooriumi, mitte kedagi provotseerida. „NATO peasekretär Jens Stoltenberg on öelnud, et peame olema läbipaistvad, kuid samal ajal võimelised reageerima," sõnas kindral.