„Me anname endale aru sellest, et USA ja talle kuulekate, sisuliselt sõnaõiguseta NATO liitlaste Vene-vastane positsioon ei piirdu üldse piiride ja Krimmi staatuse teemaga. Fundamentaalselt on küsimuse alla seatud meie rahva ja meie riigi tulevik, rahvusvahelise õiguse süsteemi tulevik, suveräänsus ja võrdõiguslikkus, järgmiste põlvkondade maailmakorraldus,“ ütles Narõškin RBK vahendusel.

Narõškini sõnul on reaalsus selline, et Venemaa poliitilised oponendid püüavad kinnistada rahvusvahelistes suhetes absoluutselt õigusvastaseid, ebademokraatlikke ja mõnikord isegi ebainimlikke põhimõtteid.

„Tuleb välja, et on teatud rahvad, kellel on õigus enesemääramisele, ja on sellised, kellel seda õigust ei ole ega pea olema. Nad leiavad, et inimesi võib edasi anda nagu asju, nende eneste arvamusel oma tuleviku kohta pole aga mingit tähtsust,“ ütles Narõškin, märkides, et selliseid asju räägitakse Krimmi elanikele. „Neile, kes on alati mäletanud, kui ebaõiglane ja õigusvastane oli territoriaalse piiri muutmine ja Krimmi üleandmine Ukraina NSV-le.“

Pärast Krimmi ühendamist Venemaa vastu kehtestatud lääne sanktsioonidel on Narõškini sõnul aga soovitule vastupidine mõju, mis olevat teada olnud algusest peale.