Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova ütles ajalehele MK Estonija, et nende aastate jooksul on tehtud rohkem kui tuhat ekspertiisi, kuid rohkem ei ole uurimisorganil midagi täna juurde lisada, vahendab venekeelne Delfi.

Miks ei ole aga seniajani ebaõnnestunud tapjat leida? "Uurimise huvides ei saa me tänasel hetkel sellele küsimusele vastata," ütles prokuratuuri esindaja.

Varvara Ivanova ema Natalja on vene Delfile aastaid tagasi antud intervjuus rääkinud, et mitte kordagi möödunud aja jooksul pole ei politsei ega prokuratuur perele lubanud, et kuritegu lahendatakse kohe ära, vaid õiguskaitseorganid töötavad selle kallal väsimatult.

Ema sõnul ei pea rääkima vaid inimfaktorist, sest asjal on laiemat kõlapinda. Ta arvas, et see kuritegu on ka politseinikel hinge peal.

Narvas 2012. aasta 18. märtsil kadunuks jäänud 9-aastase Varvara Ivanova surnukeha leidsid vabatahtlikud abilised 23. märtsil Narva jäähalli juurest.

Juba siis teatas Viru ringkonnaprokuratuur, et Varvara Ivanova oli tapetud mujal, mitte seal, kust surnukeha leiti. Tüdruku kaelal olid kägistamise jäljed. Kinnitust leidis, et Varvara suhtes pandi toime seksuaalkuritegu.

Lisame läbilõike lugudest, mida läbi aastate sellel teemal avaldanud oleme:


9-aastase Varvara mõrva aastapäev - kolm aastat hiljem on kriminaalasi endiselt uurimisel

Täna möödub kolm aastat saatuslikust päevast, mil Narvast leiti 9-aastase Varvara Ivanova surnukeha. Venekeelne Delfi uuris prokuratuurilt, mis seisus juhtumi uurimine on ja kas kolme aasta jooksul on tekkinud tõsiseltvõetavaid versioone ja juhtlõngu.
Loe edasi...

Politsei usub endiselt Varvara mõrvari tabamisse

Varvara Ivanova leidmiskoht

Kuu aja pärast möödub kolm aastat päevast, mil Narvas tapeti jõhkralt 9aastane Varvara Ivanova, kuid mõrvarit pole siiani tabatud. Politsei väitel pole lootust kuritegu avastada siiski kaotatud, kirjutab Põhjarannik.
Loe edasi...

Lavly Perling: kuriteo toime pannud lapsele peab andma teise või kolmanda võimaluse

Peaprokurör Lavly Perling

Äsja riigi peaprokuröriks valitud Lavly Perling ütles, et ühe oma prioriteedina kavatseb ta prokuratuuri juhtides kaitsta lapsi, mis tähendab sealhulgas seda, et kuriteo toime pannud lapsele peab riik andma teise või vahel ka kolmanda võimaluse.
Loe edasi...

Varvara ema: politsei tööd ei katkesta, selgeltnägijad olid jõuetud

Varvara otsimiskuulutus

Möödunud on täpselt kaks aastat traagilisest päevast, kui Narvas kadus üheksa-aastane tüdruk. 23. märtsil 2012 leiti tema surnukeha kohaliku jäähalli lähedaselt tühermaalt. Surnuks kägistatud laps oli langenud seksuaalvägivalla ohvriks.
Loe edasi...

Kaks aastat Varvara kadumisest: kaadrid, mis tekitavad ka tagantjärele kurbust

Täna möödub kaks aastat Varvara Ivanova kadumisest. Loos ei ole tänini midagi selgelt ning sajad matuserongkäigus olnud inimesed, kes kogunesid Varvarat paar aastat tagasi ära saatma, ei tea siiani vastuseid.
Loe edasi...

“Miks Varvara tapjat pole siiani tabatud?” Mida arvavad meie valitsejad?

Varvara Ivanova leidmiskoht

18. märtsil kaks aastat tagasi jäi kaduma 9aastane Varvara Ivanova, kes hiljem leiti tapetuna.
Ekspress pöördus kõrgete riigitegelaste poole, kes avaldasid omal ajal arvamust Varvara Ivanova tapmise kohta, ja palus neil vastata ainult ühele küsimusele: “Miks tapjat pole siiani tabatud?”
Loe edasi...

Viimaste aastate õudseim kuritegu. Kaks aastat tagasi. Tapja on leidmata

18. märtsil möödub kaks aastat 9aastase Varvara Ivanova kadumisest. Tema seksuaalse vägivalla ja kägistamise jälgedega surnukeha leiti viis päeva hiljem Narvas tüdruku kodumaja lähedalt.
Loe edasi...

Prefekt usub Varvara juhtumi peatsesse lahenemisse

Nii politsei kui prokuratuur kinnitavad, et kuigi praegu pole midagi, millest avalikkusele raporteerida seoses kaks aastat tagasi Narvas aset leidnud koolitüdruku Varvara Ivanova tapmisega, usuvad nad juhtumi lahendamisse juba lähiajal, kirjutab Põhjarannik. Kas uurijad on jõudmas tapmisloo uurimise finišisse?
Loe edasi...

Varvara mõrva uurimise käigus paljastus Ida-Virumaal pedofiilide tutvusringkond

Ida prefekt Vallo Koppel kinnitas, et Varvara mõrva järel Ida-Virumaal laste vastu toime pandud seksuaalkuritegudega seotud inimesi seob veel ühine usuline liikumine, millega nad on kontaktis olnud.
Loe edasi...

Elmar Vaher: politsei tegeleb endiselt aktiivselt Varvara mõrvari Venemaale pagemise versiooniga

Politsei-j a piirivalveameti juhi Elmar Vaheri sõnul ei ole mullu märtsis tapetud 9-aastase Varvara mõrva uurimisel endiselt raporteerida positiivset tulemust. Samas on Vaheri sõnul kontrollimisel aga mitmed versioonid, sealjuures ka võimalus, et mõrvar on juba Venemaale pagenud.
Loe edasi...

Prokuratuur: Varvara mõrva uurides toetume faktidele, mitte selgeltnägija võimetele

Maailmakuulus selgeltnägija Veet Mano kohtus enda sõnul mullul Narvas tapetud Varvara vanematega ning väidab, et saab aidata mõrva lahendada. Prokuratuuril temaga sidet olnud ei ole.
Loe edasi...

Varvara mõrva aastapäev: mahukast uurimisest hoolimata puudub prokuratuuril kahtlusalune

Peaaegu aasta on möödunud ajast, kui Narvas leiti 9-aastase Varvara Ivanova vägivallatunnustega surnukeha. Kuigi prokuratuur on teinud uurimisel ära juba märkimisväärse töö, siis endiselt pole võimudel ühtegi kahtlusalust ning mõrvar jalutab meie seas vabalt ringi.
Loe edasi...

Prokurör: Varvara tapja leidmiseks oleme teinud seni umbes 500 DNA proovi

Viru ringkonnaprokuratuuri Narva osakonna vanemprokurör Anneli Pärdi sõnul on 9-aastase Varvara Ivanova seksuaalmõrva kümme kuud väldanud uurimise käigus tehtud kokku ligi 500 DNA ekspertiisi ning üle kuulatud ligi pooltuhat inimest. Kahtlustust prokuratuur kellelegi seni aga esitanud ei ole.
Loe edasi...

Varvara mõrv hirmutab narvalasi: siiani ei julge lapsi üksi linna lasta!

Narvas on hirmu vähemaks jäänud, aga niikaua, kui tapja on vabaduses, rahu lastevanemate süda ei saa," ütleb kevadel elajalikult tapetud Narva tüdrukukese onu Oleg.
Loe edasi...

FOTOD ja VIDEO: Varvara ärasaatmisele kogunes sadu leinajaid

Täna maetakse Narvas 9-aastane Varvara. Kirikusse ja kiriku juurde kogunesid teda lilledega ära saatma mitte ainult omaksed, vaid paljud tema saatuse pärast murest murtud linlased.
Loe edasi...

Prokuratuur: Varvara kägistati

Viru ringkonnaprokuratuuri teatel olid Narvas tapetuna leitud 9-aastase Varvara kaelal kägistamise jäljed. Täpse surma põhjuse annab ekspertiis, mis ei ole veel valmis.
Loe edasi...

Varvara ema: tüdruku surnukeha tänavaserva viskamine on mõrvari ülim ülbus!

"Selline tegu on elajalik nagunii. Aga normaalsetele inimestele väljakutse esitanud mõrvar tõi veel Varvara surnukeha meelega nähtavale kohale. Demonstratiivselt," ütleb Varvara ema.
Loe edasi...