Pärast tüdruku vahistamist Sjællandi saarel asuvas Kundby külas pole juhtumist palju kuulda olnud, sest kohtuistungeid on peetud nn „topelt suletud uste“ taga, mis tähendab, et kogu informatsiooni varjatakse meedia ja avalikkuse eest, vahendab The Local.

Tüdrukut on nimetatud hiljuti islamiusku pöördunuks ning üks naabritest ültes tabloidile BT, et tema Facebooki konto viitas sellele, et ta tahtis ka teisi taanlasi islamisse pöörata. TV2 teatas, et tüdruk kuulus etniliste taanlaste Facebooki gruppi Hizb ut-Tahrir, mis toetab avalikult kalifaadi loomist.

Sama asjaga seoses vahistati ka 24-aastane mees, kes on käinud äärmuslaste ridades Süürias võitlemas. Teda nimetatakse tüdruku sõbraks.

Prokuratuur teatas teisipäeval, et tüdruk, kes oli vahistamise hetkel alles 15-aastane, ja 24-aastane mees kavandasid pommiplahvatusi Kopenhaageni juudi erakoolis Carolineskolen ning Sjællandi lääneosas Fårevejles asuvas Sydskolenis.

Kesk- ja Lääne-Sjællandi politsei ning Taani politsei julgeoleku- ja luureteenistus (PET) tegid ühisavalduse, milles teatasid, et mõlema kooliga on ühendust võetud.