“Repše tegevus kokkuleppe sõlmimisel, mis tegelikult kingib TeliaSonerale umbes 200-250 miljonit latti, on kahtlemata kriminaalne,” tsiteerisid Läti ajalehed Lembergsi sõnu.

Repše eitas kategooriliselt süüdistusi ja ütles: “Ma olen ning jään korruptsioonist puutumatuks.”

Repše eitas ka teiste kabinetiliikmete pistisevõtmist.

Läti riik ja TeliaSonera jõudsid möödunud kolmapäeval kokkuleppele loobuda vastastikustest nõuetest, Soome-Rootsi firma maksab Läti riigile miljon latti hüvitist.

TeliaSonera hüvitab Läti riigile alates 2002. aastast rahvusvahelises arbitraažis arutlusel olnud vaidlusega seoses kantud kulud.

Vaidluse aluseks oli Lattelekomi standardtelefoniside monopoli lõpetamine erastamislepingus sätestatust kümme aastat varem. Läti esitas vastuhagi, süüdistades välisinvestorit investeerimiskohustuste täitmata jätmises.

TeliaSonera ja Läti valitsus otsustasid ühtlasi moodustada töögrupi, et kaaluda erinevaid omandivõimalusi Lattelekomis ja mobiilsidefirmas Latvijas Mobilais Telefons (LMT). Kui töögrupp jõuab tänavu kokkuleppele, saab Läti TeliaSoneralt veel üheksa miljonit latti hüvitist.

TeliaSonera kontrolli all on 49 protsenti Lattelekomist ja 49 protsenti LMT-st pluss Lattelekomi kontrolli all olev 23-protsendiline osalus LMT-s.