Trump kogus 32,5 protsendi valijate toetuse, selgus mitteametlikest lõpptulemustest. Rubio poolt oli 22,5 ja Cruzi poolt 22,3 protsenti hääletanutest. Neljanda koha saavutas kõigest 7,5 protsendiga Jeb Bush, kes teatas seejärel ka oma kandidatuuri taandamisest.

USA endine välisminister ja endine New Yorgi osariigi senaator Hillary Clinton võitis samal ajal viiepunktise eduga demokraatide presidendikandidaadi eelvalimised Nevada osariigis, teatab BBC News.

Demokraatidest juhtis pärast 95 protsendi häälte lugemist Clinton 52 protsendiga antud häältest. Sandersit toetas 47,2 protsenti valijatest.

Clintoni demokraadist rivaal Sanders pidas kõne, milles tunnistas kaotust ja kiitis eksvälisministri tõhusat kampaaniat, kuid lubas üleriiklikku võitlust jätkata. „Ma usun, et superteisipäeval on meil suurepärane võimalus võita mitu osariiki. Minu ja mitmete vaatlejate jaoks on selge, et tuul lükkab meid tagant. Meil on see impulss,“ ütles Sanders.

„Igaühele, kes osales Nevada igas nurgas kindlameelsuse ja südamega: see on teie võit. Aitäh teile,“ säutsus Clinton öötundidel, vahetult pärast seda, kui esialgne tulemus näitas tema võitu.

Trump ilmus hilisõhtul oma toetajate ette lavale suure särava naeratusega. „Presidendiks kandideerimises ei ole midagi lihtsat,“ ütles Trump. „Ma arvasin, et see kõik saab olema räpane, vastik ja õel. Kuid see on imeline - on imeline, kui sul õnnestub võita.“

Trump kindlustas võiduga oma positsiooni vabariiklaste esinumbrina veelgi.