Kohtunik leidis, et Stewart on süüdi vandenõus, valeavalduste tegemises ja õigusemõistmise takistamises.

Stewart avaldas pärast kohtuniku otsuse kuulmist pettumust ning kinnitas, et ei jäta võitlust oma ausa nime puhtakspesemise nimel.

Süüdistused võivad kaasa tuua kuni viieaastase vanglakaristuse. Siiski peavad kommentaatorid tõenäoliseks, et Stewartit ootab ees umbes poolteiseaastane kinniminek. Vastav otsus langetatakse juunis.

Stewardi kohtuasja keskmes oli kolme aasta tagune aktsiamüük, kui Stewart müüs 228.000 dollari eest firma ImClone Systems aktsiaid vaid päev enne seda, mil teatati, et riik ei anna oma heakskiitu firma vähiravimile.

Teate järel langes firma aktsiate kurss järsult — vaid päev hiljem oleks Stewart teeninud müügilt 51.000 dollarit vähem.

Kohus leidis, et Stewart kasutas tulu teenimiseks ära siseinfot. Siiski jäi tõestamata aktsiapettuse süüdistus, mis oleks ähvardanud 62-aastast naist kümneaastase vanglakaristusega.

Martha Stewart sai kuulsaks 1980. aastatel, kui tema kodundusele pühendatud raamat muutus USA-s bestselleriks. Juba varem oli ta end ameeriklastele tuttavaks teinud teleekraani vahendusel.

Tema nimi on muutunud korraliku koduperenaise sümboliks ning Stewardi firma on ajanud juuri ka mujal maailmas.

Eelmine aasta astus ta siiski kohtuprotsessi tõttu firmajuhi kohalt tagasi.

Pärast kohtuotsuse teatavakstegemist langes Martha Stewart Livingi aktsiate hind 23 protsenti, mis tähendas kodunduskuningannale endale umbes 85 miljoni dollarilist kaotust. Ka tema igapäevane teleshow on nüüdseks lõpetatud.