28. jaanuaril laekus politseile kooli töötajalt info, et ühe Tallinna kesklinna kooli juures on nähtud meest, kes tülitab tänaval koolilapsi. Kooli töötajate ning õpilastega rääkides kogus politsei võimalike juhtumite kohta piisavalt informatsiooni, et pidada reede hommikul kinni 30ndates eluaastates meesterahvas. Politseil on alust kahtlustada kinnipeetud meest selles, et ta katsus koolilapsi läbi riiete intiimpiirkondadest.

Tegemist on tähtajalise elamisloa alusel Eestis elanud Lõuna-Ameerika päritolu välismaalasega. Delfi andmetel on mees pärit Peruust.

Politsei palub kõigil, kel on informatsiooni sarnaste juhtumite kohta, võtta ühendust politsei lastekaitseteenistusega telefoninumbril 5301 9938.

Põhja prefektuuri lastekaitseteenistuse vanem Reimo Raivet rõhutab, et kuna lapsi, keda mees on ahistanud, võib olla veel, peaksid vanemad kindlasti oma lastega sel teemal rääkima. „Ohvriks võivad olla langenud kooliealised lapsed, kes nimetatud piirkonnas igapäevaselt liiguvad. Lapsed tihtipeale ei julge sellistest vahejuhtumitest vanematele ise rääkida, sest tunnevad häbi või kardavad vanemate hukkamõistu. Seetõttu on ülioluline, et vanemad looksid võimalikult usaldusliku, avatud ja rahuliku õhustiku, et julgustada lapsi nendega juhtunust rääkima,“ ütles Raivet.

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.