Reutersi vahendatud videos on näha tulistamist, kui merejalaväelased hoonesse tungivad. Põrandal on näha haavatud merejalaväelast ja tema kaaslane ütleb: „Meil on mees haavatud.“ Seejärel on näha, kuidas merejalaväelane viskab mitu granaati, kui edasi tungitakse. Arreteeritakse üks mees. Merejalaväelased lähevad trepist üles magamistuppa, kust Guzmán põgenes alguses peegli taha peidetud salajase ukse kaudu tunnelisse, mis viis linna kanalisatsiooni. Lõpuks küsivad merejalaväelased nutvalt naiselt: „Kus ta on?“ „Ma ei tea,“ vastab naine.

Sinaloa narkokartelli kurikuulus juht arreteeriti reedel pärast kuuekuulist jälitamist, mis järgnes tema põgenemisele juulis tunneli kaudu Mehhiko kõige karmima režiimiga vanglast.

Enne tabamist Sinaloa osariigis Los Mochises veetis Guzmán tunde maa all, samas kui tema kaaslased püüdsid meelitada merejalaväelasi maja katusele.

Kui vihmasadu hakkas kanalisatsioonitorusid täitma, ilmus Guzmán lõpuks välja kaevust 1,5 kilomeetri kaugusel majast ja röövis relva ähvardusel auto.

Merejalaväelastel kulus tunneli sissepääsu leidmiseks 90 minutit, mis andis Guzmánile alguses edumaa.

Majas oli 15 kuulipildujate ja raketiheitjatega relvastatud meest. Viis neist hukkus tulevahetuses.

Mehhiko presidendi Enrique Peña Nieto administratsioon teatas pühapäeval, et on alustatud Guzmáni USA-le väljaandmise protseduure. See võib aga aega võtta aasta või rohkem.