"Seda nii maantee kui ka asula liiklustingimuste juures," rõhutas Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik.

Ta märkis, et talvistes tingimustes tuleb enne sõidu alustamist veenduda, et sõiduki aknaklaasid ja tuled oleksid puhtad. Halva nähtavuse korral on igati mõistlik kasutada ka udutulesid.

Möödasõitude korral peab autojuht valima lubatu piires ohutu sõidukiiruse vältimaks enda ja teiste ohtupanekut. Piirkiirusest aeglasemalt liigeldes peab arvestama teiste juhtidega ja andma neile võimalus ohutuks möödasõiduks.

Kindlasti tuleks lumiste ja libedate teeolude korral vältida järsult pidurdamist ja äkilisi manöövreid, kuna selle tulemusena võib auto muutuda juhitamatuks.

3
inimest on 2016. aastal juba liikluses hukkunud

Politsei soovituste ajendiks on fakt, et sel aastal on liiklusõnnetustes hukkunud juba kolm inimest ja kümme saanud vigastada.

Esimesed hukkunud tulid liikluses juba 1. jaanuari varajastel hommikutundidel, mil traagiline avarii juhtus Viljandimaal, kus sõiduauto Mercedes kaldus teelt välja ja rullus üle katuse. Õnnetuses hukkusid 57-aastane mees ja 51-aastane naine, kellel polnud kinnitatud turvavöö. Pärast seda on juhtunud veel mitu tõsist liiklusõnnetust.

Ainuüksi eile juhtus Eestis kolm liiklusõnnetust, millest kõige traagilisem leidis aset Vaivara vallas, kus põrkas kokku kaks autot. Selles õnnetuses hukkus 2-aastane laps ja vigastada sai viis inimest.

"Hetkel pole õnnetuse asjaolud veel selgunud, seega on vara öelda, mis põhjusel kokkupõrge toimus. Samuti pole veel selgunud, kas mõlemas sõidukis olijad kasutasid turvavarustust korrektselt," kommenteeris Kivistik. Teada on, et mõlema sõiduki juhid olid kained ja omasid kehtivat juhiluba. Õnnetuse ajal sadas lund ja teekate oli libe ja lumine.

Raplamaal juhtus eile liiklusõnnetus, kus üks auto sõitis teisele tagant veidi sisse ja põrkas seejärel kokku vastassuunavööndis liikunud autoga, mis omakorda paiskus vastu puud. Selle õnnetuse tõttu viidi kolm inimest haiglasse kontrolli.

Aasta esimesed päevad on traagilised olnud ka tuleõnnetuste poolest - tulekahjudes on hukkunud neli inimest. 1. jaanuaril hukkus tulekahjudes kaks meest, üks Tallinnas ja teine Harjumaal Jõelähtme vallas. 2. jaanuaril hukkus Haapsalus puidust kortermaja põlengus mees ja eile oli tulekahju Ida-Virumaal Kohtla-Nõmmel, kus põlenud elumajast leiti 58-aastase mehe surnukeha.