Esialgsetel andmetel liikus õnnetusse sattunud politseibuss mööda Riia tänavat kesklinna suunas ning alarmsõitu tehes kasutati vilkureid, kuid mitte sireeni. Õnnetus juhtus Riia mäel ülekäigurajal, kus teed ületasid kaks meest. Neist üks sai politseibussilt löögi ja hukkus sündmuskohal. Teine mees õnnetuses vigastada ei saanud, teatas Lõuna prefektuur.

Politseisõidukit juhtis Tartu politseijaoskonna patrullpolitseinik, 25-aastane mees. Sõiduk oli teel kesklinna, kuhu oli samal ajal kaks väljakutset. Neist üks puudutas ööklubis joobes inimeste osalusel toimunud kaklust ning teise puhul teatati politseile, et väidetavalt ähvardas Ülikooli tänaval üks mees teist relvataolise esemega.

Praeguseks on teada, et politseisõiduki roolis olnud ametnik jalakäijaid ei näinud. Samuti on teada, et vähemalt ühel noormeestest oli helkur.

Lõuna prefekt Tarmo Kohv ütles TV3 uudistele, et ülekäigukoht oli kehvasti valgustatud. Ent seda ei saa öelda, et tegemist oleks probleemse ülekäigukohaga. Kohv ütles, et traagilist õnnetust analüüsides muudetakse tulevikus alarmsõiduki kasutamise korda võib-olla selliselt, et sireeni võib tööle panna ka öösel linnas.

Tarmo Kohv avaldab sügavat kaastunnet hukkunu lähedastele. „Selgitame selle traagilise õnnetuse asjaolud põhjalikult välja. Operatiivsõidul on politseil õigus liiklusreeglitest kõrvale kalduda, kuid seda tehes peame tagama teiste liiklejate ohutuse. Selleks on aga tähtis, et kõik autojuhid ja jalakäijad oleksid liikluses alati tähelepanelikud, et aegsasti märgata võimalikke ohuolukordi,“ ütles ta.

Liiklusõnnetuse asjaolusid uurib PPA sisekontrollibüroo. Selleks alustatud kriminaalmenetlust juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.