Vandekohus oli otsustamiseks kogunenud alates esmaspäevast ning nad leidsid eile, et 80-aastane Asaro ei ole süüdi ühes süüdistuses räkitis ja kahes väljapressimise juhtumis, vahendab välismeedia.

Pärast otsuse teatavaks tegemist puhkes kunagi üheks allilmas tuntud meheks peetud Asaro laialt naerma, tegi rusikatega energilise žesti ning embas ühte oma advokaati. Väljas ootavale meediale ütles aga Asaro, et ta ootab juba kojujõudmist.

"Mida ma plaanin teha? Võtan ühe hea eine, koos oma perega," ütles Asaro.

Asaro kuulus väidetavalt allmaailmas Bonnano perekonna "kaptenite" hulka ning teda seostati nn Lufthansa rööviga, mis inspireeris ka ühte seika kuulsast 1990. aasta filmist "Goodfellas".

Kohtupidamine Asaro üle algas tänavu 19. oktoobril ning kohtuasjas oli ligi 70 tunnistajat. Peamiseks asitõendiks pidas aga prokuratuur Asaro nõo Gaspare Valenti tehtud lindistusi ja tunnistusi.

Valenti, kelle FBI "värbas" 2008. aastal, sõnul kutsus Asaro teda röövist osa võtma. Asaro ootas nimelt röövi ajal New Yorgi lennujaama ees autos, mille eesmärk oli teha peibutuseks avarii, kui politsei peaks sündmuskohale saabuma. Samal ajal pidas grupp maskidesmaffiamehi JFK lennujaama Lufthansa terminalis kinni töötajaid ja röövis sealt umbes 50 varakasti (igaühes umbes 125 000 dollarit), ühe hõbedase ehtekarbi ning saksa markasid.

Tunnistuste kohaselt üllatas maffiat ennastki lõpuks saadud noosi suurus: kokku saadi umbes viie miljoni eest sularaha ja ligi ühe miljoni eest juveele. On välja arvutatud, et tänapäeval oleks selle röövi väärtuseks umbes 20 miljonit eurot.

USA justiitsiminsteerium nimetas mullu oma aruandes seda röövi "New Yorgi suurimaks pangarööviks".

Nimetatud rööv mängiti maha Hollywoodi suurmeistri Martin Scorsese filmis "Goodfellas", kus filmimaailma suurkuju Robert De Niro mängis toona Asaroga röövi ajal väidetavalt autos olnud maffiamehel Jimmy Burkel põhinevat tegelaskuju. Film nomineeriti Oscarile mitmes kategoorias, kuid Hollywoodi ihaldatuima auhinna tõi ära hoopis üks peategelasi, näitleja Joe Pesci.

Alljärgnevalt stseen filmist, kus raadios räägitakse röövi toimumisest: