Kerry ennustas intervjuus CNN-ile, et Venemaa kohalolek Süürias tähendab seda, et Moskva võib leida end keerulises olukorras, mis võib mõjutada tema poliitikat Süüria ja selle juhi Bashar al-Assadi suhtes.

„Kui ta kavatseb asuda Assadi poolele ning Iraani ja Hizbollahi poolele, on tal väga tõsine probleem regiooni sunniitlike riikidega,“ ütles Kerry Putini kohta. „See tähendab, et temast … võib väga hästi saada nende sunniitlike džihadistide sihtmärk.“

Kerry jätkas: „See on võimalus meie jaoks rõhuda küsimusele, kuidas Süüria küsimust tegelikult lahendada. Põhiline on see, et seda ei saa lahendada ilma sunniitide kaasamiseta poliitilisse lahendusse, lõpuks poliitilisse kokkuleppesse ning see tähendab, et peab olema mingisugune üleminek, mingi ajastus. Sest nii kaua, kuni Assad on paigas, lihtsalt ei saa rahu teha. Punkt.“

Kerry ütles, et Assad peab lahkuma korrapärase ülemineku korras, ega nõudnud tema kohest kukutamist, mis on muutus USA seisukohtades.

Kerry lisas, et kui Assad lahkuks kiiremini, viiks see kokkuvarisemiseni, mis jätaks Süüria ilma igasugusest tsiviliseeritud elust.

„Peab olema korrapärane üleminek, juhitud üleminek, et ei peaks kartma kättemaksu, elude kaotust, revanši,“ ütles Kerry, kutsudes üles juhtkonna väljavahetamisele mõistliku ajaperioodi jooksul, keeldudes samas selle pikkust täpsustamast.