„Kas meile meeldiks, et meie lapselapsed kasvaksid üles Ühendatud Euroopa Kalifaadis? Minu vastus sellele on ei,“ ütles Rogán valitsusmeelsele väljaandele Magyar Idők, vahendab Reuters.

Rogán kritiseeris Euroopa Liidu juhte, sealhulgas Euroopa Komisjoni presidenti Jean-Claude Junckerit tema hinnangul liiga leebe suhtumise eest migratsiooni.

„Kas hr Juncker tuleb veokis surnud illegaalsete migrantide matusele? Sest need on sellised vastutustundetud avaldused nagu tema oma, mis lubavad inimkaubitsejatel panna kurva saatusega inimesi mida iganes tegema,“ ütles Rogán.

Ungari peaministri Viktor Orbáni personaliülem János Lázár ütles teisipäeval parlamendikomitee ees esinedes, et immigratsiooni tuleb rangelt kontrollida.

„Ma ei arva, et Ungari vajaks ühtki immigranti Aafrikast või Lähis-Idast,“ ütles Lázár. „Euroopa peab põhimõtteliselt kasutama oma inimressursse ning kui ta tahab immigratsioonipoliitikat, peab see olema reguleeritud ja kontrollitud. Viimase aastakümne ajal on Euroopa Komisjonis ja Euroopa Parlamendis domineerinud vasakpoolsed vaated, et Euroopa arengutee käib igaühe sisselubamise ja igaühe ilma kontrolli ja reegliteta vastuvõtmise kaudu.“