Meest rünnati seni tabamata kurjategijate poolt tema kodumaja ees pühapäeval. „Küsimus ei olnud selles, kas, vaid millal [keegi teda ründab],“ ütles samas ühiselamus elav Johan ajalehele Aftonbladet. „Sellegipoolest sa ei oota, et midagi sellist juhtuks päise päeva ajal otse kortermaja ukse ees.“

Umeå politsei pressiesindaja ütles ajalehele, et ohvrile, kelle isikut ei täpsustata, virutati golfikepiga pähe ja mees toimetati tervislikuks kontrolliks haiglasse.

42-aastane Lindgren tegi jõhkrate vägistamiste, vägistamiskatsete ja kallaletungidega algust 1998. aastal, hoides Umeå naisi aastaid hirmu all.

Hagamehena tuntud Lindgren (rootsi keeles Hagamannen ehk mees Haga linnaosast) peksis jõhkralt läbi seitse naist, kellest noorim oli 14-aastane tütarlaps. Kolm ohvritest vägistati ülima brutaalsusega, neljal õnnestus end vabaks rabeleda.

Rünnakud peatusid viieks aastaks, kuid 2005. aasta detsembris ründas kurjategija taas, varasemast veelgi raevukamalt. Seekord oli ohvriks 51-aastane naine, kelle mees sellise julmusega vägistas ja läbi peksis, et kuritegu liigitati mõrvakatseks.

Hoolimata sellest, et mitmed ohvrid suutsid meest üsna täpselt kirjeldada ning politseil õnnestus kuritööpaikadelt ka mehe DNAd koguda, ei suutnud keegi kurjategijat identifitseerida.

Sarivägistaja tabamiseks töötas 40 politseinikku. Tegemist oli Rootsi ajaloo ühe ulatuslikuma uurimistööga, mida võib võrrelda peaminister Olof Palme ja välisminister Anna Lindhi mõrvarite leidmiseks tehtud tööga. Hagamehele peetud jahi käigus võttis Umeå politsei DNA-proovi 777 inimeselt.

33-aastane Lindgren ei vastanud mingil moel võimude ettekujutusele nii-öelda tüüpilisest vägistajast. Tal oli kindel töökoht, kaunis talu Umeå lähedases külas, pikaaegne elukaaslane ja kaks väikest last. Naabrid kirjeldasid teda kui lahket ja rahulikku meest ja armastavat pereisa, kes osales aktiivselt külaelus.

Vanglaraportööri väitel on väga suur tõenäosus, et mees paneb toime uue kuriteo, kuid sellegipoolest otsustas kohus, et sarivägistaja on hea käitumisega ennetähtaegse vabastamise välja teeninud. Lindgren vabanes vanglast juulikuu alguses.