Kirjale, mille koopia saadeti ka riigiduuma esimehele Sergei Narõškinile, on alla kirjutanud Nikita Lobanov-Rostovski, Aleksandr Trubetskoi, Pjotr Šeremetev ja Sergei Kapnist, vahendab Lenta.ru.

„Vladimir Kirillovitš Romanov, Maria Vladimirovna isa, toetas avalikult natse, oli lähedane Adolf Hitlerile ja viibis sõja ajal tema staabis, valmistudes marionetina valitsemiseks pärast Nõukogude Liidu alistamist. Ta kutsus vene emigrante ja maapaos aadlikke avalikult Kolmanda Reichi armeega ühinema ja astuma vastu Nõukogude vägedele monarhia järgneva taastamise nimel. Ta toetas avalikult Soome kindral Mannerheimi üleskutset sõdida Natsi-Saksamaa poolel,“ öeldakse kirjas.

Kirjas rõhutatakse, et Maria nimetab ennast Romanovite koja peaks, kuid tegelikult ta seda ei ole. „Ta võtab vastu teenimatuid auavaldusi, ostab kõrgetasemeliste isikute poolehoidu, andes neile võltse aadlitiitleid ja tsaariordeneid samal ajal, kui mingit troonipärimisõigust, nagu ka õigust nimetada end Romanovite koja peaks, Maria Vladimirovnal ei ole,“ kirjutavad pöördumise autorid. Romanovite koja ainus legitiimne pea on aadli esindajate sõnul Dmitri Romanovitš Romanov, kes ei pretendeeri impeeriumi taastamisele.

Juulis teatas Vene meedia, et Romanovite dünastia esindajad kavatsevad pöörduda Vene võimude poole palvega anda imperaatorite kojale ametlik staatus kaitseks isehakanute vastu.