“Ma olen peaminister, kuna mind toetab mu parlamendigrupp. Ilma selle toetuseta on mul juba homme raske peaministrina jätkata,” ütles Tsipras. 

Üleeile soostus Tsipras kreeditoride nõutud reformikavadega, kuid nüüd tuleb tal nende ellu viimiseks saada ka parlamendi heakskiit. 

Pärast ülemöödunud nädalavahetusel toimunud referendumilt võidukalt “Ei”-sõnumiga Brüsselisse minekut ja sealt lööduna tagasi tulemist on Tsiprase vastu hakanud ka tema enda partei SYRIZA, mille noorteorganisatsioon on liitunud Ateena tänavatel protesteerivate rahvamassidega.

Ootamatu löögina tuli ka uudis aserahandusminister Nadia Valavani tagasiastumisest. “Ma ei kavatse selle leppe poolt hääletada ja seetõttu ei saa ma ka valitsuses püsida,” ütles Valavani. 

Ateena tänavatele on kogunenud mass protesteerijaid ja märulipolitsei. Kuus kuud tagasi olid samadel tänavatel massid Tsiprase ja Syriza toetajaid, kümme päeva tagasi sama palju kasinusmeetmete vastu võtmise vastaseid protesteerijaid. Tänaseks on suurem osa demonstreerijaid pööranud Tsiprase vastu. Streikimisest on teatanud ka mitmed ametiühingud.

Kuigi mitmelt poolt on kostnud üleskutseid hääletamine hommikule üle viia, toimub see tõenäoselt veel enne keskööd.