Parema Sektori pressiteenistus teatas, et rahvasaadik Mihhail Lanjo sõitis pärast tulevahetust Taga-Karpaatia oblastis Mukatševes välismaale, vahendab ZN.ua.

„Rahvasaadik Lanjo, kriminaalne autoriteet, salakaubavedaja, kes oli süüdi meie kaasvendade tulistamises Mukatševes, sõitis piiri taha. On iseenesest mõistetav, et ta lasti ilma probleemideta piirile Taga-Karpaatias, kus tal on grandioossed salakauba, täpsemalt narkootikumide vood,“ öeldakse Parema Sektori teates Facebookis. Parem Sektor rõhutas, et pidevad aktsioonid Ukraina presidendi administratsiooni juures ja kogu Ukrainas jätkuvad.

Rahvarinde fraktsiooni asejuht ülemraadas Andri Teteruk teatas, et Lanjolt võetakse ära saadikupuutumatus.

11. juulil toimus Mukatševes tulevahetus, mille tagajärjel sai kannatada 14 inimest: kuus miilitsat, kolm eraisikut ja viis Parema Sektori liiget.

Meedia teatel hõivasid Paremat Sektorit esindanud relvastatud mehed kompleksi Antares territooriumi. Neile osutasid vastupanu Lanjoga seotud inimesed.

Ukraina president Petro Porošenko nõudis korrakaitsjatelt kurjategijate relvitustamist ja vahistamist. Taga-Karpaatia oblasti prokuratuur alustas juurdlust.

Pühapäeva õhtul esitas Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) Parema Sektori võitlejatele Mukatševes ultimaatumi: kui nad relvi maha ei pane, hakatakse neid vahistama.

Ümber piiratud Parema Sektori liikmed esitasid aga oma nõudmised: esiteks, peab olema Parema Sektori juhi Dmõtro Jaroši otsus relvade mahapaneku kohta ning teiseks nõuti garantiid, et nad saadetakse kohe Kiievisse SBU-sse.

Parema Sektori pressiesindaja Artem Skoropadskõi ütles, et Parema Sektori võitlejad avasid tule vastuseks ja enesekaitseks, tulistamist alustas aga miilits.

Parema Sektori 5. üksiku pataljoni ülem „Tšornõi“ teatas pühapäeva õhtul, et Parem Sektor lahkus Jaroši käsul oma positsioonidelt terrorismivastase operatsiooni tsoonis, kuigi Ukraina relvajõudude kindralstaap teatas, et kõik allüksused on oma positsioonidel.