Võidupüha paraadiks valmistamine oli kahtlemata tähtsündmuseks Hiiumaa kohalikele politseinikele ja abipolitseinikele, kuid positiivset elevust oli näha ka mandrilt tulnud abijõudude seas. Hommikul oli politseimaja sagimist täis, sest lisaks tööl olnutele kogunesid majja ka need, kel auväärne võimalus paraadist marssides osa võtta. Elevust võis märgata igal sammul, sest tegemist oli emotsionaalselt erilise sündmusega, kus igaüks tahtis anda parima, et uhkusega Eesti politseid esindada.

Samal ajal oli Kärdla jahisadamas piirivalvelaev Valve. Kella 9.30 paiku saabus sadamakaile auto, milles peaministri saadetud mälestuspärg. Noorkotkad kandsid pärja laeva pardale ning üheskoos suunduti merele, et see ühe meremiili kaugusel kaldast merre asetada.

Pisut enne kella kümmet kogunes Kärdla politseipere jaoskonnamaja ette, et üheskoos paraadiks kogunemise kohta marssida. Silmad säramas, rivisamm ühtlane ja lipp uhkelt lehvimas – nii mindi. Tunnike kogunemiskohas ootamist ja siis ülevaim hetk - paraad. Kärdla keskväljak oli pilgeni rahvast täis ja tundus, et suurem osa hiidlastest ja saare külalistest oli kokku tulnud. Politseinikke võttis saarerahvas vastu soojalt nng politseikolonni möödumist saatsid tervitavad hõiked rahva hulgast ja aplaus.

Presidendi, paraadi aukülaliste ja kogunenud rahva eest läbi marsitud, siirduti tagasi igapäevaste toimetuste juurde. Väsinud jalad annavad end ilmselt mõnda aega tunda, rõõmus mälestus jääb aga kauaks kestma.

Politsei tänab kõiki, kes aitasid kaasa sellele, et võidupüha ja jaanituled vahejuhtumiteta möödusid.