Avalike andmete kohaselt sattus praegu 39-aastane Kristian esimest korda seadusega pahuksisse juba 2002. aasta aprillis, kui politsei karistas Kristianit joobes roolikeeramise eest 3000 krooni trahviga ja võttis talt juhiloa aastaks ära.

Sama aasta oktoobris aga mõistis Lääne-Viru maakohus ta tingimisi kuueks kuuks kaheaastase katseajaga vangi samuti mootorsõiduki joobes juhtimise eest. Lisaks võeti mehelt kaheks aastaks ära juhiload.

See aga noort meest ei takistanud ning 2004. aasta suvel seisis ta sisuliselt samade süüdistustega kohtukulli ees. Järva maakohus mõistis siis talle joobes juhtimise eest ja karistuse kandmisest kõrvalehoidumise eest rahatrahvi 12 420 krooni ja võttis sõiduki juhtimise õiguse kaheks kuuks ära.

2005. aasta kevadel sai Kristian Põhja politseiprefektuuri poolt karistatud väärteomenetluse käigus. Nimelt määrati Kristianile varguse eest 180-kroonine rahatrahv ja ta võeti vahi alla.

2006. aastal oli Kristian aga tagasi kohtusaalis ning seekord süüdistati teda pudeli Bocki õlle (maksumusega 7.90 krooni) varguses. Nimelt üritas Kristian Tallinnas ühes poes varastatud kesvamärjukesega turvaväravatest mööda minna, aga turvatöötaja pidas varga kinni.

Mees tunnistas kohtus oma tegu ja talle mõisteti kokku lühimenetluse korras 36 päeva aresti, mille ta oli selleks ajaks ära kandnud. Seega vabastati mees kohtusaalist. Samuti pidi ta tasuma 4500 krooni sundraha ja kaitsja tasu summas 1221,3 krooni riigi tuludesse.

Viimane teadaolev karistus mehel pärineb aga 2010. aasta maist. Siis tunnistati mees (kes muide oli ka tagaotsitav enne istungit - toim.)  Harju maakohtus süüdi ei milleski muus kui joobes juhtimises ning ta sai karistada neljakuulise tingimisi vangistusega ja load võeti mehelt ära kolmeks kuuks. Samuti määrati talle terve rida kitsendusi ning oma käikudest pidi ta andma teada jooksvalt kriminaalhooldajale.

Mehe kohta on veel teada, et vähemalt 2010. aastal oli ta vallaline ning ülalpeetavaid ta hoole all ei olnud. Lisaks on Kristianil keskeriharidus ning ta emakeeleks on eesti keel. Mehel oli vähemalt 2010. aastal olemas püsiv töökoht. 

Samuti on veel mehe kohta teada, et ta osales 2008. aastal Kesk-Eesti rahvarallil kaardilugejana ühes tiimis.

Reede hilisõhtul toimus üliraske liiklusõnnetus, kui kahtlustatava juhitud Audi A4 sõitis tagant otsa Narva poole liikunud Opel Vectrale. Otsasõidu tulemusena paiskus Audi teelt välja ja Opel vastassuunavööndisse. Sündmuskohalt viidi haiglasse kaks väikest last, kellest noorim, ühekuune imik, seal paraku suri. 

Delfi andmetel oli reede õhtupoolikul Tallinna-Narva maantee 19. kilomeetril eesolevale autole 90 km/h alas tagant sisse sõitnud Audi juhi kiirus umbes kaks korda lubatus suurem ehk ligi 180 km/h.

Laupäeval võttis kohus Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla 39-aastase mehe, keda on alust kahtlustada toimunud liiklusõnnetuse põhjustamises.

39-aastast Kristianit kahtlustatakse mootorsõiduki juhi poolt liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus ehk karistusseadustiku § 422 lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.