Tuntud nimedest on mustas nimekirjas näiteks Leedu ekspresident ja praegune eurosaadik Vytautas Landsbergis, prantsuse filosoof Bernard-Henri Lévy, Saksa-Prantsuse päritolu eurosaadik Daniel Cohn-Bendit, Eesti endine välisminister Kristina Ojuland, Briti luureteenistuse MI5 juht Andrew Parker ja endine Briti asepeaminister Nick Clegg. Eesti poliitikuid ja turvalisusgea tegelevaid inimesi on nimekirjas kokku kaheksa, vahendab Helsingin Sanomat.

Lisaks on eestlastest veel nimekirjas kaitseväe ülem kindralleitnant Riho Terras ja tema asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik. Samuti on nimekirjas kaitsepolitsei juht Arnold Sinisalu ning kaitseliidu ülem Meelis Kiili.

Poliitikutest on nimekirjas justiitsminister Urmas Reinsalu, eurosaadik Tunne Kelam ja endine välisminister Kristina Ojuland. Samuti kaitsetööstuses juhtivatel kohtadel töötanud Andres Parve.

Ainsa Soome poliitikuna nimekirjas olnud eurosaadiku Heidi Hautala sõnul oletasid nad juba varem, et selline nimekiri on olemas, seega ei tulnud see üllatusena. Samas lisas Venemaa suunal kriitiliseid nooli pildunud Hautala, et ega ta Venemaale tihti ei reisi, seega oma nime nägemine teda selles nimekirjas eriti ei morjenda.

Hollandi peaminister Mark Rutte ütles reedesel pressikonverentsil Haagis, et Venemaa jagas selle nimekirja ELi riikidele välja neljapäeval. Nimekiri edastati ka Soome välisministeeriumile.

"Venemaa ei ole öelnud, miks need inimesed sellises nimekirjas on," ütles Soome välisministeeriumi osakonnajuht Vesa Häkkinen.

Arvatakse, et nimekiri on koostatud vastusena septembris EL-i riikide poolt Venemaa poliitikute ja ärimeeste vastu koostatud sanktsioonide nimekirjale.