Hinnangu andmiseks küsiti informatsiooni mitmetest asutustest: peaprokuratuurist, maksuametist, siseministeeriumist, kodakondsus- ja migratsiooniametist, korruptsiooni ennetamise ja tõrjumise büroost ning põhiseaduse kaitse büroost, vahendab Läti Delfi.

Läti presidendiks kandideerivad Mārtiņš Bondars (Läti regioonide ühendus), Sergejs Dolgopolovs (Kooskõla), Raimonds Vējonis (roheliste ja talupidajate liit) ja Egils Levits.

Ennustatakse, et esimesel hääletusel saab kõige vähem hääli Bondars, kes konkurentsist välja langeb. Läti regioonide ühendus teatas, et ei toeta ilmselt ühtki ülejäänud kandidaati, kuid mõned liikmed võivad algatada vaba hääletuse ja mõned hääled lähevad Vējonisele.

Kuigi valitsuskoalitsioon ei suutnud ühises kandidaadis kokku leppida, ennustatakse, et Vējonisel on suurem võimalus presidendiks saada kui õiguseksperdil Levitsil. Kuluaarides jätkuvad läbirääkimised Vējonisele toetuse taha saamiseks. Teda võib toetada enamik koalitsiooni liikmeid, kui Levits kandideerimast loobub.

Opositsiooniline Kooskõla ei ole veel teatanud, keda toetama asub, kui Dolgopolovs konkurentsist langeb.

Kui ükski kandidaatidest ei saa seimis piisavalt hääli, et valituks osutuda, toimub veel üks hääletus kõigi kandidaatide vahel. Kui ka siis kedagi ei valita, jätkatakse valimisi nii, et viimaseks jäänu langeb igas voorus välja. Presidendiks saab kandidaat, kes kogub vähemalt 51 häält.

Läti presidendivalimised toimuvad 3. juunil.