Venemaa ei ole aga laevadest ametlikult loobunud, prantslasi keegi Moskvasse ei oota ning Botškarjov pole läbirääkimistel Mistrali teemal kordagi osalenud, teatab Kommersant.

Botškarjov ütles Tatarstanis toimunud konverentsil ajakirjanikele, et Venemaa loobumine helikopterikandjatest on juba „sündinud fakt“, ning rõhutas, et on jäänud vaid üks küsimus: „rahasumma, mis tuleb Vene Föderatsioonile tagastada“. Botškarjovi sõnul oodatakse „täna-homme“ Moskvasse selle arutamiseks Prantsusmaa riigikaitse ja rahvusliku julgeoleku peasekretäri Louis Gautier'd.

Kommersandi andmetel tõid need sõnad Botškarjovile juba teisipäeval kaasa valju noomituse otseselt ülemuselt, VPK kolleegiumi esimehelt ja asepeaministrilt Rogozinilt.

Kommersandi informatsiooni järgi polnud noomituse põhjuseks mitte ainult Botškarjovi avalikud väljaütlemised, vaid ka faktilised vead. Venemaa valitsuse kõrgetasemeline allikas ütles Kommersandile, et sel nädalal pole Mistrali-teemalisi läbirääkimisi Gautier'ga plaanis ning Botškarjov pole kordagi selles läbirääkimisteprotsessis osalenud.

Rogozin andis Kommersandi teatel selle intsidendiga seoses käsu töötada välja pressiga suhtlemise reglement, mille järgi võivad tema alluvad kommentaare anda ainult kolleegiumi esimehe isiklikul loal.