Kui eelmisel nädalavahetusel toimunud liiklusõnnetus välja arvata, siis viimane suurem kõmu tekitanud avarii leidis aset tänavu jaanuaris, kui 14. jaanuari hommikul sattusid Tallinn-Narva maantee 22. kilomeetril suunaga Narva poole kolme liiklusõnnetusse kokku 13 sõidukit – neli veokit ja üheksa sõiduautot. Kokkupõrked olid väga lähestikku, umbes 150-meetriste vahemaadega.

Kiirabi viis toona õnnetuspaigalt tervisekontrolliks haiglasse neli inimest, ühele kannatanule andsid meedikud abi kohapeal.

Enne Jõelähtme avariid vapustas enim avalikkust 2013. aasta novembris Haapsalu lähistel toimunud üliränk liiklusõnnetus. Toona 9. novembri hommikul Haapsalust mõne kilomeetri kaugusel juhtunud nelja noore mehe surmaga lõppenud liiklusõnnetus toimus kohe pärast parklast väljasõitmist, mil nende auto kaldus vastassuunavööndisse.

Haapsalu poole parempööret tehes ei sõitnud 23-aastane juht õigesse sõiduritta, vaid keeras vastassuunavööndisse, kus liikus samal hetkel vastu veoauto Scania. Avariis hukkusid BMWd juhtinud 23-aastane Madis, 19-aastane Andres, 21-aastased Krister ja Reio. Sõiduautos viibis ka 15-aastane neiu, kes viidi raskes seisundis Põhja-Tallinna regionaalhaiglasse.

Veoautot juhtinud mees oli kaine, kuid BMW juhil tuvastati hiljem lahkamise käigus raske joove.

2012. aasta 7. mail toimus aga Põhja-Soomes Rovaniemis eestlastega üliraske õnnetus, milels hukkus liiklusõnnetuses neli Eestist pärit inimest, kui eestlasi sõidutanud kaubik vajus vastassuunavööndisse ja põrkas vastu raskeveoki esitiiba. Veokijuht sai vigastada.

2009. aasta 23. aprillil Lääne-Virumaal toimus aga ränk liiklusõnnetus Laekvere vallas Padu külas, kui lauges paremkurvis sõitis teelt välja BMW 528, mis rullus korduvalt üle katuse ja süttis seejärel põlema. Autojuht paiskus autost välja ja hukkus sündmuskohal. Kolm kaasreisijat hukkusid põlevas autos.

Sama aasta 25. jaanuaril Järvamaal Ussisool põhjustas Tallinna-Tartu maanteel möödasõitu üritanud algaja 19-aastane juht ränga õnnetuse, kus hukkusid ta ise, tema kaassõitja ja vastu tulnud autos olnud kaks teismelist. Ülirängas avariis hukkunud noor juht oli lootustandev korvpallur ja Tiit Soku korvpallikooli kasvandik Jürgen Lahesalu. Üks kannatanutest oli ka Luunja vallavanem Aare Anderson, kelle tütred said surma.

2008. aasta 29. juunil Piibe maanteel juhtus aga sõiduautoga liiklusõnnetus Järvamaal Ambla vallas Piibe maanteel, kui teelt sõitis välja ja süttis põlema sõiduauto, milles oli neli noort inimest. Auto sõitis ristmikul praktiliselt otse teelt välja vastu kivihunnikut, rullus seejärel üle katuse, põrkus vastu järgmist kivihunnikut ja süttis põlema. Kohtumeditsiiniline ekspertiis tuvastas, et traagilises liiklusõnnetuses hukkunud neli noorukit (ka 17-aastane poiss) olid raskes joobes. Sõideti ka lubatust suurema kiirusega.