Tulistamine leidis aset kohaliku aja järgi enne kella 19 Dallasest kirdes asuva Garlandi linna Curtis Culwelli keskuse parklas, vahendab Reuters.

Politsei teatel ei ole tulistajate isikut veel tuvastatud. Samuti pole teada, kas nad kuulusid ürituse kritiseerijate hulka, kes nimetasid seda islamivastaseks.

„Mul pole aimugi, kes nad on peale selle, et nad on surnud ja tänaval,“ ütles kohaliku politsei esindaja Joe Harn Reutersile.

Ettevaatusabinõuna otsis politsei läbi ka kahtlusaluste auto, et leida sealt võimalikke lõhkeaineid.

Näituse Garlandis organiseeris Ameerika vabadusekaitsealgatuse (AFDI) president Pamela Geller, kelle organisatsioon on toetanud islamivastaseid reklaamikampaaniaid ühistranspordis kogu USA-s.

Kaks relvastatud kahtlusalust sõitsid autoga hoone ette, kui üritus nimega Muhammad Art Exhibit (Muhamedi kunstinäitus) oli lõppemas, ning tulistasid turvatöötajat, haavates teda jalga.

Kohal viibinud Garlandi politseinikud astusid tulistajatega tulevahetusse ning mõlemad kahtlusalused lasti Harni sõnul maha.

Turvatöötaja viidi kohalikku haiglasse, kust ta hiljem välja lasti. Keegi teine viga ei saanud.

Enamik üritusel osalenutest oli hoones sees ega teadnud, mis oli juhtunud, kuni politsei hoonesse sisenes ja soovitas kõigil tulistamise tõttu sisse jääda.

Garlandi ürituse korraldajad pakkusid 10 000 dollarit parima prohvet Muhamedi kujutava kunstiteose või karikatuuri eest ning veel 2500 dollari suurust rahva lemmiku auhinda.

„See on sõnavabaduse sõda. Mida me kavatseme teha? Kas me kavatseme neile koletistele alla anda?“ küsiti pärast tulistamist Facebookis tehtud AFDI avalduses.