Kooli direktor Avo Möls selgitas telekanalile, et eile võeti ajaloo tunnis tõepoolest välja relvataoline ese. Klassi ees tundi andnud õpetaja märkas eset ja pöördus direktori ning sotsiaalpedagoogi poole, ning üheskoos suunduti klassi.

"Kuna vabatahtlikult seda asja mulle üle anda ei tahetud ja öeldi, et õpetajal on luulud ning ta nägi midagi, mida olemas ei ole, siis ma ütlesin, et kui te vabatahlikult seda ei tee, siis ma pean kutsuma politsei," rääkis direktor.

Selle peale olevat olnud 15-20 minutit vaikust, misjärel õpilased piidlesid ühe kaasõpilase poole, kes lõpuks kotist eseme välja võttis. Selleks esemeks osutus püstolikujuline välgumihkel.

Pärast Viljandis Paalalinnas toimunud juhtumit võetakse igasugust relvataolise esemega seotud juhtumit äärmiselt tõsiselt ja seega kutsus kooli juhtkond välja politsei.

"Seitsmeste uudistega" kõnelenud allikate väitel olevat direktor löönud välgumihkli kooli toonud õpilasele ka vastu pead. Direktor tunnistas, et füüsiline kontakt oli, kuid rõhutas, et kindlasti ei teinud ta poisile haiget.

Juhtumi uurimiseks alustas Raasiku vald vallavanema sõnutsi koolis sisejuurdluse.

Eile rääkis üks Aruküla põhikooli õpilastest TV3-le, et direktor olevat ka teda ning veel ühte õpilast löönud. Ka seda juhtumit direktor ei eitanud, kui ütles, et füüsiline kontakt ei olnud tugev.