Poolakad, kaks meest ja kaks naist, leiti surnuna neljapäeval Lõuna-Poolast Tatra mägedest, kuhu nad olid kolmapäeval läinud koobast uurima, kuid jäänud lumelaviini alla.

Londoni Heathrow’ lennuväljal jäeti lumetuisu tõttu juba kolmapäeva õhtul ära 200 lendu, neljapäeva hommikul jäi õhku tõusmata veel 80 lennukit, teatas lennujaama pressiesindaja.

“Täna on asjad palju paremad kui eile ja me loodame, et keskpäevaks saame teenistuse enamvähem normaalselt käima,” lisas ta.

Lumi häiris ka ülejäänud kahe Londoni külje all asuva lennuvälja — Gatwicki ja Stanstedi — tööd. Seal jäeti ära kokku 18 lendu.

Miinuskraadide tõttu muutusid maanteed liuväljadeks, mis sünnitas liikluses kaose. Hädaväljakutseid oli tavalisest kaks korda rohkem.

Lõuna-Inglismaal sundis lumi käigust ära jätma ka mitmeid ronge ja raskustes olid ka Londoni metroo maapealsed liinid.

Saksamaal häiris lumi ja pakane liiklust riigi suurimal — Frankfurti lennuväljal, kus jäeti ära 76 lendu. Lennujaamaametnikud ütlesid, et ka õhku tõusnud lennukitest kaks kolmandikku hilines ning ilmselt kestab segadus terve päeva.

Kolmel läänepoolsel liidumaal tekitasid mitmetunniseid liiklusummikuid lume ja jääga maanteedele põiki ette libisenud haagisveokid.

“Õnnetusi on palju,” ütles Düsseldorfi politsei pressiesindaja.

Münchenis jäi ära 40 lendu.

Pariisis jõustusid öise lumesaju tõttu neljapäeval liikluspiirangud, aga mujal Prantsusmaal tühistati need hommikul.

Pariisi suuremad lennuväljad töötavad pärast lumest ka udust tingitud hilinemisi kolmapäeval Charles de Gaulle’i lennuväljal peaaegu normaalselt.

Lumi sadas ööl vastu neljapäeva maha pea tervel Prantsusmaal, ilma jäi vaid Vahemere rannik.

Taanis jättis lennukompanii SAS neljapäeva hommikul Kopenhaageni Kastrupi lennuväljal tiheda lumesaju tõttu ära 53 lendu.

“Me teeme oma parima, et stardirajad puhtaks saada ja lennujaama ei panda kinni, sest olukord on hakanud paranema,” ütles üks lennuväljaametnik.

Lumesadu häiris maantee- ja raudteeliiklust ka Belgias ja Luksemburgis ning sundis ära jätma mitmeid lende. Lõuna-Belgias Ardenne’i mägedes aga avati mitu suusanõlva, mis töötavadki ainult lumesaju korral.

Brüsseli ja teiste linnade ümbruses olid neljapäeval tohutud liiklusummikud, Lõuna-Belgiast Liege’i ümbrusest teatati 20 õnnetusest. Luksemburgi võimud soovitasid elanikel autosid mitte kasutada.

Prantsuse-Belgia piir suleti ööl vastu neljapäeva raskeveokitele, kuid hommikul, kui lumesadu hõrenema hakkas, lubati neil teekonda jätkata.

Brüsseli lennuväljal hilinesid mitmed lennud ning Berliini, Kopenhaagenisse, Helsingisse, Londonisse ja Münchenisse suunduvad lennud jäeti ära.

Maha sadanud lumi häiris maantee- ja raudteeliiklust ka Šveitsis, eriti Bernis ja Genfis. Rasketest õnnetustest siiski teateid ei ole.