LDPR-i fraktsiooni esimees Vladimir Žirinovski teatas aga, et saadikud võib seisma panna ainult riikliku leina puhul, vahendab Kommersant.

Ettepaneku mälestada leinaseisakuga Nemtsovi, kes on olnud oma karjääri jooksul Nižni Novgorodi oblasti kuberner, Venemaa asepeaminister ja paremjõudude liidu fraktsiooni esimees riigiduumas, tegi riigiduuma istungi päevakorra arutamise ajal Dmitri Gudkov, kes valiti parlamenti erakonna Õiglane Venemaa ridades, kuid on fraktsiooni tööst kõrvaldatud.

Narõškin reageeris ettepanekule alles pärast seda, kui läbi olid arutatud saadikute varem esitatud ettepanekud päevakorra kohta. „Nüüd, kolleegid, mis puudutab Dmitri Gennadjevitš Gudkovi ettepanekut,“ ütles Narõškin, „ma saatsin tragöödia päeval enda poolt isiklikult ja riigiduuma saadikute poolt telegrammi sugulastele, lähedastele ja väljendasin kaastunnet Nemtsovi, endise riigiduuma saadiku tapmise puhul.“ Sellega küsimuse arutamine lõppes.

Mõne minuti pärast pöördus selle juurde tagasi Žirinovski. Ta teatas, et otsuse „saal püsti ajada“ võib vastu võtta ainult duuma nõukogu ja ainult „riiklikul leinapäeval“. „Kui president kuulutab välja riikliku leina mingi sündmuse puhul – inimesed hukkusid, ainult siis võib riigivõimu kõrgema organi püsti tõsta,“ ütles Žirinovski. „Aga kui kultuurikomitee teeb ettepaneku mälestada kirjanik Rasputinit? Ta ei ole millegi poolest Nemtsovist halvem, võibolla isegi parem. Meil sureb keegi iga nädal ja kas kogu duuma hakkab püsti seisma?“