Tundmatud kurjategijad tulistasid Nemtsovi Moskva kesklinnas neli korda, kinnitas Interfaxile allikas jõustruktuuridest. Väidetavalt tapeti Nemtsov ajal, kui ta oli jalutamas Kremli lähedal naisterahvaga, vahendas BBC.

Nemtsov suri vaid poolteist päeva enne Moskvas planeeritud Ukraina sõja vastast meeleavaldust, mille eestkõnelejaid ta oli.

55-aastane Nemtsov oli 1991. aastal augustiputši ajal üks Boriss Jeltsini toetajaid ning töötas 90ndatel Venemaa asepeaministrina. Nižni-Novgorodi oblasti kubernerina sai ta tuntuks kui majanduslike reformide läbiviija. Vladimir Putini võimule tulles sai temast üks tulisemaid ja tuntumaid opositsioonipoliitikuid.

Vene meedia väitel väljusid autost mitu inimest ja tulistasid Nemtsovi selga. Interfaxi teatel lahkusid kurjategijad sündmuskohalt valges sõiduautos. Esialgsetel andmetel tapeti ta Suurel Kivisillal.

Vaid mõned tunnid enne hukkumist oli Nemtsov avaldanud elu viimaseks jäänud Twitteri-postituse, kus kutsus Venemaa lõhenenud opositsiooni üles ühinema pühapäevale planeeritud Ukraina sõja vastasel marsil.

"Kui toetate Venemaa sõdimise lõppu Ukrainas, Putini agressiooni lõpetamist, siis tulge 1. märtsil Kevadmarsile," kirjutas ta.