"Üheks olulisemaks inimese põhiõiguseks on õigus kaitsta oma tervist. Tervishoiu seisukohalt on väga tähtis roll keskkonnakaitsel. Viimastel aegadel on tekkinud uus saasteliik - elektromagnetiline saaste," rääkis Otsmaa.

Ta sõnas, et lühiajaliste katsete põhjal võib öelda, et elektromagnetlained takistavad ajutegevust ja muudavad inimestel raskemate ülesannete lahendamise keerulisemaks.

"On märgata, et koolides on üha rohkem õpiraskuste ja käitumishäiretega lapsi, nad kurdavad koolistressi üle. Kuid ega siis aastakümneid tagasi ei olnud koolipäevad lühemad ega ka õppeülesandeid vähem. Minu seisukoht on, et koolides tuleks Wi-Fi keelustada ja samuti piirata ka mobiiltelefonidega rääkimist," ütles Otsmaa.

Vaata videost Otsmaa selgitust, miks on ka kaugloetavad elektriarvestid ühed ohtlikumad elektromagnetilise saaste tekitajad.

Delfi TV toob valimiste eel teieni rubriigi "Vaba mikrofon", kus riigikokku kandideerijad said tulla ja rääkida kolme minuti jooksul, mis just neile oluline on ning mida nad riigikogulasena muuta või saavutada tahavad. Teisisõnu - miks me just neid peaks valima. Küsimusi ette ei antud ning inimesed said rääkida just seda, mis hingel oli!

"Vaba mikrofoni" videoid avaldatakse alates jaanuari viimasest nädalast kuni valimisteni! Kõiki videoid saad vaadata Delfi TV-st!